MHP Hatay milletvekilliği sonuçlarına itiraz etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Milliyetçi Hareket Partisi bir sıra milletvekili adayı Lütfü Kaşıkçı ve 2. sıra İbrahim Gül, İskenderun Adliyesi’nin önünde yaptığı basın açıklamasında kesin sonucun henüz belli olmadığını belirterek, yurt dışı oy sayımının tamamlanmasıyla kesin sonucun belirleneceğini söyledi.

“Devam eden itirazlar var. İbrahim başkanımızla Ankara’ya gideceğiz”  

“Yurtdışı oylarının sayımı hala Ankara’da devam ediyor. Bu sayımlar belli olduğu zaman sonuçlar illere dağıtılacak illerde siyasi partilerin almış olduğu oylarla haliyle bir yükselme olacak. O süreci biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak dün geceden beri takip ediyoruz, milletimiz bize güvendi bize oy verdi.  Hatay’ın en cesur oyları Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarıdır. Biz bu Helal oylarının anamızın ak sütü gibi takipçisiyiz.  Sonucu alana kadar duruşumuzu koruyacağız. Burada bekleyeceğiz.  Her türlü yasal haklarımızın korunması için itiraz aramızda var Milliyetçi Hareket Partisi’ne Gönül veren avukatlarımız da birlikte Hatay’ın dört bir yanından farklı siyasi partilerin de desteğini alarak mücadelede destek alıyoruz.  Mücadelede destek alamadığımız siyasi parti ittifak içinde olduğumuz partidir maalesef.  Biz vatanımızın memleketimizin birliği ve beraberliği için mücadelemizi devam ettireceğiz. Allah izin verirse bugünden sonra da vereceğiz ancak dediğim gibi bir tane dahi helal oyumuzu da kimseye yedirmeyiz. Mücadelemizde de her şeyi göze almışız. Hiç sıkıntı değil.  Biz milletimize, vatanımıza inanıyoruz. Devletimizin bizim verdiğimiz mücadelede bizimle beraber olacağını da biliyoruz.  Sonuç olarak YSK muhtemelen çok kısa zaman içerisinde sonuçları açıklayacaktır. İtirazlarımızda başladı. Devam eden itirazlarımız da var. İnşallah biz buradan İbrahim başkanımızla Ankara’ya gideceğiz.  Partimizin mücadelesinde emeği geçen arkadaşlarımız başkalarının açıklamalarda bakmayın resmi açıklamayı bizden bekleyin. Şu an genel merkezimizin avukatları da yola çıktı Hatay’a geliyor. Diğer taraftan yurtdışı oyları sayılıyor, kendi partimizin ve YSK heyetleri de var devletimize asilik, isyan bize yakışmaz.” dedi.

“MHP Genel Merkez Avukatları Hatay’a geliyor”

MHP’nin 2. Sıra milletvekili adayı İbrahim Gül de yaptığı açıklamada; MHP’nin aldığı oylarlın helal olduğunu belirterek  “Aldığımız netice; Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oy Hatay’da 2 tane milletvekilidir. Ankara’ya 2 vekil göndermeye hak kazanmıştır. Fakat resmi olmayan bilgiler ve sonuçlarla Bir siyasi parti Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir milletvekilinin düştüğünü 4 olan milletvekili sayısının 5’e çıktığını sosyal medya sitelerinde yayınlamaktadır.  Fakat ellerinde herhangi bir resmi Veri yok.  Resmi bir sonuç yok.  Bakın Adliyenin önündeyiz.  Burada da herhangi bir resmi sonuç yok.  Hatay özelinde almış olduğumuz oylarla, yaklaşık oylarımızın hesaplanması noktasında milletvekili sayılarına bölünmesi ile dün akşam itibariyle 7000 küsür oyla önde olduğumuzdur.  Dünkü sonuçlar kafa karıştırmak amacıyla sosyal medyada yanlış anlatılmıştır.  Bugün yurtdışı oylarının toplamı,  illere dağılımı ile bizim 2 milletvekilimizin Adalet ve Kalkınma Partisi 5. Milletvekili oldu noktasında söylemler var. Ama biz bunların gerçek olmadığını resmi veriler olmadığını halkımıza duyurmak istiyoruz.  Mücadelemize devam ediyoruz.  Bu noktada da hakkımızda kimse yiyeceğini zannetmesin.  Biz İnşallah vatandaşımızdan Almış olduğumuz helal oylarımızı oyları kimseye yedirmeyiz.  Bu işin sonuna kadar takipçisiyiz.  Genel merkezimiz, Hatay ilimizde milletvekillerimiz de bu işin arkasında vatandaşımız da bu noktada haklılığımızı bilmekte ve bize sahip çıkmaktadır inanıyorum ki Adalet yerini bulacaktır bu işin kararını verecek olan devlet yetkililerimizdir. Haklı şekilde kararını verecek ve hak ettiğimiz milletvekillerimizi tekrar alacağız inşallah.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.