Koltuğunu başarılı gence bırakarak fark yarattı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen müsabakalarda derece alan gençleri makamında ağırladı. Kaymakam Soytürk’ün makam koltuğunu engelli gence bırakması ile gençler mutluluklarını tebessümle ifade ettiler…

16 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat: 10.00’da gerçekleşen ziyarette; 04 Mayıs – 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında icra edilen voleybol, masa tenisi, futbol, bocce ve satranç müsabakalarında başarılı olan yaklaşık 7 gencimiz, gençlik adına temsilen ziyarette bulunduklarını ifade ederek günün anısına çiçek takdim etti.

Gençlik adına 1 engelli sporcu ile gençlik merkezi üyesi 3 genç ve sporcu 3 genç olmak üzere 7 gencimizin iştirak ettiği ziyaret hoş sohbet ortamında gerçekleşti. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen sportif etkinliklerde başarılı olan sporcu gençleri ödüllendirdi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel’in eşliğinde, gençleri makamında kabul eden Soytürk, ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü münasebetiyle icra edilen sportif etkinliklerde başarılı olan sporcu gençlere ödüllerini vermesinin akabinde makam koltuğunu engelli sporcumuz Umut Akbay’a emanet etti.

Kaymakam makamını devralan engelli sporcu Umut Akbay; Gençlik Haftası’nın anlam ve önemine binaen makam koltuğunu kendisine devreden Kaymakam Recep Soytürk’e teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Umut Akbay; İlçemizde eğitim hizmetleri başta olmak üzere, engelli vatandaşlar ve gençler ile sporculara olan duyarlılığından dolayı Kaymakam Soytürk’e tüm gençlik adına teşekkürlerini iletti.

Günün anlam ve önemine yönelik duygu ve düşüncelerini ifade eden Kaymakam Soytürk; “Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir. 19 Mayıs’ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk’ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bize bu günü armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve tazimle andığını vurgulayan Kaymakam Soytürk, gençlerimizin, sporcularımızın ve tüm halkımızın bayramını içten dilekleriyle kutladığını belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.