ORMAN VE SU İŞLERİ  BAKANI EROĞLU HATAY’DA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ORMAN VE SU İŞLERİ  BAKANI PROF.DR. VEYSEL EROĞLU HATAY’DA  150 MİLYON TL YATIRIM BEDELLİ 10 ADET TESİSİN TEMELİNİ ATACAK VE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEK…

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hatay’da tesis edilen 10 tesisten 3 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 7 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 2 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Hatay’a kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 6 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’da Antakya Spor Salonu’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 150 milyon TL yatırım bedelli 10 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Hatay’a 150 Milyon TL’lik 10 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi İşi, Yayladağı Şakşak Göleti ve Sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 2 adet taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Belen Geçidi Tabiat Parkı kır lokantasının açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 10 tesisin maliyeti ise 150 milyon TL.

Ayrıca, Hatay’da düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 5 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, gül, kızılçam, çitlembik, servi ve fıstıkçamı türlerinden oluşan toplam 4.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

347 Bin 220 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 347.220 dekar zirai alan suya kavuşacak.
150 milyon metreküp su depolanacak, 3 ilçe ve 6 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.