WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veritabanı hatası: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (17673) ORDER BY t.name ASC

Tosyalı’ya 28 Milyarlık Süper Teşvik | Ekogündem Gazetesi

Tosyalı’ya 28 Milyarlık Süper Teşvik

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kamuoyunda ‘Süper Teşvik’ olarak bilinen Proje Bazlı Teşvik Sistemine katılan projeler açıklandı. Tosçelik Osmaniye’ye yapacağı Entegre Madencilik yatırımı  projesi ile 28 milyar TL teşvikten yararlanacak.

Hatay   ‘Süper Teşvik’ ten  Sasa’nın PTA-MEG üretimi projesiyle Dörtyol’a yapacağı yatırımdan pay alacak.

Açıklanan teşvikler tamamı sanayi’ye yönelik olarak açıklanan ilk teşvik paketi olma özelliği taşımaktadır.

Türkiye’nin mevcut veya gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarını karşılama, arz güvenliğini sağlama, dışa bağımlılığını azaltma ve teknolojik dönüşümünü sağlama hedeflerini gerçekleştirebilmek için geliştirilen teşvik sistemi kapsamında, petrokimya, savunma sanayisi, ulaşım sistemleri, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay gibi sektörlerde yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar lira olan 23 projeyle ilgili firmalara teşvik belgeleri verildi.

Teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalar:

1-Alvi Medica – 1.526 Milyon TL

2- Assan – 3.071 Milyon TL

3-Atayurt – 1.379 Milyon TL

4- BMC (4 adet proje) – 1.887 Milyon TL

5-CFS – 4.110 Milyon TL

6-Dow Aksa – 1.864 Milyon TL

7-Ekore – 2.200 Milyon TL

8- Ersan – 3.120 Milyon TL

9-SASA (2 adet proje) – 29.048 Milyon TL

10-İpek Mobilya – 1.101 Milyon TL

11-Most Makine – 1.532 Milyon TL

12-Siirt Bakır – 2.050 Milyon TL

13-Metcap Enerji – 15.320 Milyon TL

14-TUSAŞ – 4.817 Milyon TL

15- Oyak Renault – 493 Milyon TL

16- Yıldız Metalurji 4.440 Milyon TL

17-Vestel – 28.396 Milyon TL

18-Sütaş – 647 Milyon TL

19-Tosyalı – 28.000 Milyon TL

Tosyalı Holding aldığı teşvik miktarı ile Vestel’in 28396 milyon TL, Sasa’nın 28.050 Milyon TL ardından   en yüksek 3. teşvik  miktarı kullanıyor olacak.  Bu projelerle yaklaşık 35 bin kişiye doğrudan istihdam yaratılması öngörülüyor iken Tosyalı holding’in ne kadarlık bir istihdam yapacağı açıklanan listede belirtilmediği görüldü.

Tosyalı Holding YK Başkanı Fuat Tosyalı, ”Proje Bazlı Yatırımlara Yönelik” teşvik belgesini, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sn.Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi’nin katıldığı törenle teslim aldı.

 

Süper Teşvik kapsamında destekler şu şekilde olacak;

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında yatırımcılar; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi, yatırım tutarının 2 katına kadar Kurumlar Vergisi i̇ndirimi veya 10 yıla kadar Kurumlar Vergisi i̇stisnası, 10 yıla kadar sigorta primi i̇şveren hissesi desteği, 49 yıl süreyle bedelsiz yatırım yeri tahsisi, yatırımın tamamlanmasını müteakip öngörülen istihdamın 5 yıl sağlanması şartıyla söz konusu taşınmazın bedelsiz olarak yatırımcıya devredilmesi, yatırımın finansmanında kullanılan yatırım kredisi için 10 yıla kadar faiz veya kar payı desteği ya da hibe desteği, 10 yıl süreyle gelir vergisi stopajı desteği, enerji tüketim harcamalarının yüzde 50’sine kadar en fazla 10 yıla kadar enerji desteği, 5 yılı geçmemek üzere aylık brüt asgari ücretin 20 katına kadar nitelikli personel desteği, yatırım tutarının yüzde 49’unu geçmemek üzere ve edinilen payların 10 yıl içinde halka arz veya yatırımcıya satışı şartıyla sermaye katkısı, kamu alım garantisi ve altyapı desteğiyle izin, ruhsat, tahsis, lisans ve tescillerde istisna getirilmesi şeklindeki desteklerin bir veya birden fazlasından yararlanabilecekler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.