Reyhanlı’ya Afrin’den bombalar yağdı: 1 ÖLÜ 32 YARALI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TSK’nın saat 11:05 de Afrine kara harekatını başlattığını duyurduğu andan itibaren Suriye tarafından Reyhanlı’ya 6 defa bombalı saldırıda bulunudu.

PKK da Reyhanlıya saldırı başlattı. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlatıldığı Suriye’nin Afrin bölgesinden teröristler Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, belediye binası yakınlarında roketli saldırılarda bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye ordusu tarafından muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket  füzenin Hatay Reyhanlı ilçesi merkezinin hemen doğusunda yer alan Cüdeyde mahallesi yakınına düştüğünü bildirdi. Rodketlerden birisinin medrkezi yere düştüğü ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi. Olay yerine ambulans ve polis ile itfaiye ekipleri sevk edildiği belirtildi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi,  yaptığı açıklamada “PYD/YPG terör örgütü tarafından ilçemize atılan roket saldırısında en son aldığımız bilgilere göre 1 Suriyeli misafirimiz hayatını kaybetti, 2’si ağır 32 yaralımız var. Saldırı sonucu bazı binalarımızda hasarlar oluştu. Vatan sağolsun diyoruz. İnşallah bu zor günleri de kolaylıkla atlatırız. Biz Reyhanlı olarak sabırlıyız, canımızı da vermeye hazırız.” dedi.

Reyhanlı Belediyesi’nden Çok Önemli Duyuru! Şanverdi, açıklamasının devamında: “Suriye’nin kuzeybatı bölgesi Afrin’den kent merkezimize PYD/YPG terör örgütü tarafından füze atışları gerçekleştirilmektedir. Güvenlik ve sağlık ekiplerimizin rahat ve seri hareket edebilmeleri açısından cadde ve ara sokakları açık bulundurmanızı can güvenliğiniz açısından evlerinizden dışarı çıkmamanızı ikinci bir duyuru yapılancaya kadar sükûnetle beklemenizi önemle rica ederiz. Lütfen bu gönderiyi paylaşın ve daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayın.” şeklinde Reyhanlıhalkını bilgilendirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.