WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veritabanı hatası: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (13050) ORDER BY t.name ASC

UNICEF: Medya kuruluşları çocuk haklarını korumak zorunda | Ekogündem Gazetesi

UNICEF: Medya kuruluşları çocuk haklarını korumak zorunda

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD)  ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda basın mensuplarına yönelik Antalya’da düzenlenen bilgi ve  farkındalık seminerinde konuşan UNICEF İletişim Sorumlusu Beste Gülgün, çocuklarla ilgili yapılacak haberlerde dikkat edilmesi gereken konuları örnekleriyle anlattı.

Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD)  ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda basın mensuplarına yönelik düzenlenen bilgi ve farkındalık yaratmak  amacıyla düzenlenen seminerde  konuşan UNICEF İletişim Sorumlusu Beste Gülgün, “Medya kuruluşları çocuk haklarını korumak ve savunmakla yükümlüdür.” Dedi. Gülgün, UNICEF’in çocuk haklarına dair sözleşmesine göre Çocuklarla ilgili haber yaparken dikkate alınması gereken kuralların altını çizmek için çocuk haberciliğinin etik kuralları adlı çalışma yaptığını anlattı.

Yapılan haberlerin etik kurallar kapsamında yapılması gerektiğini vurgulayan Beste Gülgün, “Gazetecilerin çocuk haklarını ihlal etmeden kamu yararına hizmet etmeleri gerekir. Medya çalışanları, çocuklarla ilgili haber yaparken daha duyarlı ve yaşlarına uygun davranmaları konusunda yol gösterici olmalı. Çocuk haberciliğinin etik kuralları gereği her çocuğun onur ve haklarının her durumda dikkate alınması ve saygı gösterilmeli. Çocuklara ilişkin haberler hazırlanırken her çocuğun özel yaşamı gizlilik hakkı, görüşlerini iletmede kendilerini etkileyecek kurallara, her tür zarardan korunma haklarına özel bir önem verilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Çocuk haberciliğinde, bir haberin çocuk açısından; siyasi, sosyal ve kültürel yansımaları analiz edilmeli. Çocuğun durumunu en iyi bilen ve bu durumu en iyi değerlendirebilecek konumda olan kişilerden görüş alınması gerekmektedir.” Dedi.

Bir çocuğu, kardeşlerini veya yaşıtlarını, risk altına sokacak haber ve görüntülerin yayınlanmaması gerektiğine işaret eden UNICEF İletişim Sorumlusu Beste Gülgün, gazetecinin ön yargıdan uzak, çocuğu tehlikeye sokabilecek, küçük düşürebilecek her türlü yaklaşımdan uzak durması gerektiğine, çocuğun ve ailesinin isteği dışında haber ile ilgili zorlamalardan uzak durulması gerektiğine vurgu yaptı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.