“Gastronomi Şehri Hatay ile dünyanın gözdesi olacağız”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Eğitim ve öğretime verdiği önemle adından söz ettiren ve bu alanda gerçekleştirdiği aktif çalışmalarla Hatay halkının takdirini kazanan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ilçesine bağlı Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Geleceğe ışık tutan gençlerin eğitimlerine tam destek veren Başkan Savaş, Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Murat Yurtsever önderliğinde öğretmenlerle ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileriyle bir araya gelerek UNESCO tarafından “Hatay Yaratıcı Şehirler Ağı”nda Dünya Gastronomi şehri seçilen ilimiz hakkında istişarelerde bulundu.

“MUTFAK KÜLTÜRÜMÜZÜN YAŞATILMASI İÇİN GENÇ AŞÇILARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR”

Hatay’ı uluslararası platformlarda en üst konuma taşıyacak Gastronomi kimliğiyle ilgili öğrencilerin görüşlerini alarak onlara bu konuda çok iş düştüğünü dile getiren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Altı yılı aşkındır Suriye’nin gölgesinde yaşamaktan kurtulup küllerimizden yeniden doğarak ilimizi en güzel şekilde duyurmalıyız. Biz yöneticiler olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin yanı sıra projeler ile siz akıllı gençlerin de yardımıyla, şehrimizi çok daha iyi noktalara getirebileceğiz. EXPO 2021 Hatay, Step Green Projesi ve son olarak ” yerleri arasında olacağız. Hatay’ımızın, dünya mutfakları arasında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha kanıtladığımız bu platformda siz yetenekli ve eğitimli gençlerimizin yemeklerimizi en güzel şekilde sunacağına inancımız sonsuz. Mutfağındaki 600’e yakın yemek ve tatlı çeşidinin yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için genç aşçılarımıza büyük iş düşüyor. Okulunuzdaki eksik gördüğünüz durumları, gücümüzün yettiğince gidermeye çalışacağız. Hepiniz alacağınız iyi eğitimler ile mesleki hayatınızda başarılı ve Hatay’ımıza yararlı gençler olacaksınız.” dedi.

Başkan Savaş konuşmasının ardından Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.