Beklenen oldu UNESCO Hatay’ı  Gastronomi kenti ilan etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

UNESCO bu gün (31 Ekim 2017) resmi web sayfasından Hatay’ın gastronomi kenti olarak ilan edildiğini duyurdu.

Olağanüstü zenginlikteki çeşit ve mutfak kültürüyle tanınan Hatay, artık Unesco’nun  Yaratıcı Şehirler Ağı  kapsamında “Gastronomi Şehri” unvanını aldı.

Ülke olarak yaşadığımız süreçte, Hatay’a büyük moral ve motivasyon aşılayacak bu haber çok yankılanacak. Turizmin dinamiklerini harekete geçirecek bu gelişme ile gurme turizminin yanısıra eko turizmi de tetikleyecek bu önemli gelişme ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın EXPO’dan sonra UNESCO  Gastronomiye de alması alkışlanacak bir adımdan öte Hatay için çok önemlidir.

Genel Müdür Irina Bokova, yaptığı açıklamada ” Yaratıcı Şehirler Ağında daha önce Ağ’da temsil edilmeyen ülkelerden gelen 19 şehirle birlikte, şehir profillerinde ve coğrafi dengede gelişmiş bir çeşitlilik sergiliyor. UNESCO Global Önceliği olan Afrika bölgesinden aday şehirleri teşvik etmek için önerilen işbirliği çerçevesinde Ağ’a katılan 9 Afrika şehri ile gerçek bir başarıya imza attı.” Dedi.

 

Konuyla ilgili haberin linki:

https://en.unesco.org/news/64-cities-join-unesco-creative-cities-network

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.