İŞKUR’dan OSB’de engelli istihdamı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tosyalı Toyo adlı firmaya çeşitli branşlarda altı kişilik engelli istihdamı gerçekleştirdi.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Osmaniye Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Tosyalı Toyo adlı firmaya çeşitli branşlarda altı kişilik engelli istihdamı gerçekleştirdi. Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu toplantı salonunda gerçekleştirilen engelli personel seçimine yaklaşık 70 kişi başvuru yaptı. Yapılan görüşmeler sonucunda Tosyalı Toyo yetkilileri tarafından ilk etapta altı  kişi olmak üzere ihtiyaç olması halinde engelli personel sayısını artıracaklarını söyledi. Toplantıda konuşma yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak; “Özellikle resmi kurumlar ile işyerleri ve toplum olarak engelli kardeşlerimizin durumlarını idrak etmeli ve duyarlı olmak, onların yaşamlarını kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunmak hepimizin vazifesidir. Yasa gereğince 50 kişi ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde işçi sayısının %3 oranında engelli personel istihdam etmek zorundadır. Bu yasa maddesi gereğince zorunluluğunu yerine getirilmesi için işyerleri ile koordinasyonun sağlanması ve istihdamın gerçekleştirilmesi görevi İŞKUR’a bizlere verilmiştir. Bize verilen bu görevi en hızlı ve doğru bir şekilde bütün personelimiz ile gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.  2017 yılı içerisinde Ocak ayından Eylül ayına kadar olan süre içerisinde çeşitli branşlarda farklı işyerlerine toplam 105 kişi engelli istihdamı gerçekleştirildi. Yasa gereğince engelli istihdam zorunluluğu olan işyerlerinin hepsine engelli istihdamı gerçekleştireceğiz ve bu sayıyı artıracağız.” dedi. Düzenlenen programa, Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık ve Tosyalı Toyo yetkilileri katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.