Hatay 5. Teşvik Bölgesi talebinde emin adımlarla yürümeli

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP İskenderun Kadın Kolları,  “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” kampanyası kapsamında standa imza için giden Kadın Kolları Hatay’ın 4. Teşvik Bölgesinden 5. Teşvik Bölgesine alınması çalışmasında İskenderun Belediyesinden engelleme gördüklerini iddia etti.

İskenderun Belediyesini bu tutumundan dolayı kınayan Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk İskenderun Belediyesinin engelleme girişimini Hatay’ın gelişimine engel olarak gördüklerini söyledi.

CHP İskenderun İlçe Yönetiminden Yılmaz Akbay’ın katılımıyla CHP Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk ve Kadın Kolları Üyeleri, dün imza standına destek için Kadın Kolları ile birlikte geldi. İmza Kampanyasına destek veren CHP Kadın Kolları Başkanı Selçuk, savaşın ortasında kalmış bir Hataylı olarak işsizliğin bu kadar yoğun olduğu bölgede yaşadığına dikkat çekerek, Hatay’ın 4. Değil de 5. Teşvik Bölgesinde olması gerektiğine vurgu yaptı.

Nilgün Selçuk açıklamasının devamında şunları söyledi:

“İşsizlik gittikçe artıyor. Bizler Hatay’ın 4. değil 5. Teşvik bölgesinde olmasından yanayız. Bizler Osmaniye ya da Maraş’dan önde değiliz. Yatırımların çoğalmasından yanayız. Ayrıca biz burada çalışırken imza stantlarını güneşin altından gölge bir kenara çekemedik. Günlerdir standlarda görevli olanlar güneşin altında imza topladılar. Hatay için bu imzayı toplayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İskenderun Belediyesi, İmza toplayan arkadaşlarımızın stantlarını gölgeye bile çekmelerine izin verilmedi. CHP Kadınları olarak Hatay hakkını istiyor imza kampanyasına destek verdik. İskenderun Belediyesini bu tutumundan dolayı kınıyorum.”  dedi.

Hatay’ın 5. Teşvik Bölgesi ile ilgili “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” adı altında imza kampanyalarının siyaset üstü yürütülmesi, Hatay’ın ekonomisinin şaha kalkması açısından önemli.

Bu gerçekten yola çıkarak, bölge insanının siyasi görüşü bir kenara bırakılarak sivil toplum kuruluşlarını ve iş dünyamızın hatırı sayılır işadamlarını da bu kampanya dâhil edilerek yürütülmesi ile Hatay bir Gaziantep, bir Kahramanmaraş olma yolunda ilerleyebilirdi.

Hatırlanacağı üzere imza kampanyası ile ilgili ilk toplantı Ticaret ve Sanayi Odasında iş dünyası, siyasiler ve STK’ların katılımı ile yapıldı. İTSO’daki bu toplantı da davet ile ilgili çeşitli spekülasyonlara da neden olmuştu.

Güç birliği şeklinde yürütülmesi gereken “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” kampanyasının siyaset üstü yürütülmesi gerektiği yönünde yorumlar yapılıyor.

Öte yandan İskenderun Belediyesi’nin yanlı tutumunu eleştiren CHP Kadın Kolları, imza standının kurulduğu Havuzlu Çarşı’da yaşanan olumsuzlukları, İskenderun Belediyesi CHP’li meclis üyelerini yaşananlarla ilgili bilgilendirme yapılıp yapılmadığı siyasi kulislerde dillendiriliyor. “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” kampanyasında Hatay’ın başarılı olabilmesi için tarafsız, ilkeli, siyaset üstü bir çalışmayla Hatay 5. Teşvik Bölgesi talebinde emin adımlarla yürümesi gerektiği vurgulanıyor.

Hatay halkı işvereni, işçisi, öğrencisi ve esnafıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Sadet Partisi İl ve ilçe yönetimi, T.B.M.M. ‘de söz sahibi olan herkesin siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak Hatay ekonomisi için elini taşın altına koymasını bekliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.