Lütfü Savaş Samandağ’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Samandağ Ziyaretinde Yoğun İlgi İle Karşılandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Samandağ Ziyareti kapsamında  1- Mızraklı mahallesi toplantısı 2- Samandağ Esnaf kefalet Kooperatifi Başkanı Sait Kahil ve yönetimini  ziyareti 3- Fidanlı Mahallesinde taziye ziyareti  gerçekleştirildi.  Başkan Savaş’In Samandağ ziyaretinde CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ,  CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan eşlik etti.

Başkan Savaş , Mızraklı Halkıyla Buluştu

Mızraklı mahallesinin önde gelenleri ve kanaat önderlerinin katılımıyla halk toplantısı gerçekleştirildi.

İşadamı Süleyman Havvare,Fuat Akıllı  ve Mızraklı mahalle muhtarı Semih Bal’ın ev sahipliğinde   Bugün  28.07.2017 Cuma günü Mızraklı Restaurantta sabah saatlerinde gerçekleştirilen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş,CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Samandağ İlçe  Başkanı İbrahim Aydoğan, Mızraklı Mahallesi Muhtarı Semih Bal, Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yüksek,Ali Deniz,Tekebaşı Mahallesi Muhtarı  Kenan Elmas katıldı.

Başkan Savaş Mızraklı mahallesinde 2019 yılına kadar kanalizasyon yapımının tamamlanacağını söyledi.

Lütfü Savaş: : Başkanımıza muhtarımıza ve Süleyman beye teşekkür ediyorum.Ve herkese hayırlı sabahlar diliyorum.Bugün burada olmamızın en büyük sebebi Süleyman beydir.bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Hatay bakıldığı zaman istanbuldan, Bursadan birçok şehirden daha fazla altyapı yapan bir şehirdir.biz anayolları altyapı işi varsa yapmıyoruz. Onları geçiştiriyoruz. Şimdi bakacak  olacaksak defnede bir sürü iş var her yer deli deşik. Şu anda biz altyapı sorunlarıyla ilgileniyoruz.

6 -7 ay önce fizibilitesini yaptık,ama en az bize veriliyor.Gaziantep 275 bin alırken biz 125 bin aldık. Şimdi başkalarının projesi yok bizim 2,5 milyarlık projemiz var. Ama şu da var Hatayın %51’i kırsal kesim, kırsal kesim olunca altyapı ihtiyacı oluyor, ve dağınık oluyor,daha fazla yol istiyor,daha fazla alandan çöp topluyorsunuz,daha fazla alana su götürüyorsunuz,kanalizasyon götürüyorsunuz. Bütün bunlar olunca biz diğer illere göre daha fazla altyapı yapmak zorunda kalıyoruz. Dokunduğumuz yer elimizde kalıyor,her yerde aynı sorun var ve hepsiyle biz uğraşmak zorundayız. Ufak tefek işler yapmışız onlardan bahsedeyim; Mızraklıya 6100 metre içme suyu döşenmiş,bir türbemizin bakım onarımı yapıldı, Atatürk ilkokuluna iç ve dış restorasyon yapılmış, Ahmet Öztürk okuluna oyun grubu yapılmış. Tabi bir şeyler yapılmış ama altyapı işin can damarıdır. Şu an yapmamız gereken işlerden biri altyapı diğeri ise arıtma tesisi kurmaktır. Ancak şimdi  planlarımızın önceliği arıtma tesisleri kurmaktır. Bunu yapmadan diğer sorunları halletmemizin bir anlamı yok . seçime kadar bu iki sorunumu bitti mi  başka sorunumuz kalmaz.

Mızraklı Mahalle Muhtarı Semih Bal: birinci sorunumuz kanalizasion, alt yapı, yol, su mızraklı mahallesi olarak bu hizmetlerin hiç birini almış değiliz. Şuan bu hizmetleri  sizden talep ediyoruz. İkinci sorunumuz  9 bin nüfuslu olan mahallemde yaşayan vatandaşlarımın en büyük sıkıntısı içme suyudur. İçme suyumuz 4 günde bir çağlayan şeklinde gelmektedir. Üçüncü sorunumuz yapmış olduğumuz parkın onarım ve bakımları.

 

 

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:  İdari Yapıların oturması zaman alıyor bunun ötesinde ilçe belediyelerinin  alt yapıyla ilgili yetkileri olduğu gibi Büyük Şehire geçti. Büyük Şehire geçince de  bir anda  640 mahallenin belediyesi haline geldi.  Dağın başındaki mahallenin de şuan mızraklı mahallesinin taleplerine benzer talepleri var doğal olarak onlarda oraya yetişemez oldular , bununla ilgili ciddi sıkıntılar başladı. Kordinasyonda sorunlar yaşandı .şehrin bütünüyle ilgili yapılacak altyapı çalışmaları için kredi talebi oluyor. Normal koşullarda bugün bu altyapının talep edilen krediler zamanında gelseydi, bu gün hepsi bitmiş olurdu,ama  bu işeri yapmak için bir kaynağa ihtiyacımız var .Ve kredi talebinde bulunacağız, talebimiz kabul edilirde  ancak bu işleri yaparsınız.Dışardan bakıldığı gibi değil büyük şehir de para var şu var bu var öyle değil. Biz bu güne kadar 4 mahalle üzerinde durduk çünkü onların ciddi sıkıntıları var.Bunlar mızraklı,mağaracık,Yaylıca  ve Tekebaşıdır.Ha diğer mahallelerde de sıkıntı var ama buralar biraz daha ciddi problemlerle karşı karşıyayız.Bizim kendi belediyemizle elimizde bulunan sınırlı bütçeyle bunları yapmaya çalışıyoruz.Eksik gedik vardır ama  elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Bu nazik ikramınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

Mehmet Güzel Mansur: Ben öncelikle bu kahvaltıyı organize eden değerli Süleyman beye,  Fuat  beye  muhtarıma özelliklede sizlere teşekkür ediyorum. Başkanlarım konuştular fakat ben  1.5 yıldır il başkanlığı yapıyorum. Yapılan hizmetlerin nasıl yapıldığını, nereye hizmet yapıldığına, nereye gittiğine bizzat ben kendim şahit oluyorum. Yıllardan beri en büyük sıkıntımız bölgelerin ihmal edilmesi özellikle Defne, Samandağ gibi. İhmal edilmesinin en büyük sebebi CHP’in bölgeleri olmasıdır. Büyükşehir belediye başkanı ve Samandağ belediye başkanı ile sürekli iştişarede bulunuyoruz. Bu konuda bütün samimiyetimle bunu söylüyorum Büyükşehir olsun Samandağ olsun hepsi bunların  bilincinde, nerde ne eksik onu biliyor. Planlamamızı yaptık ,hesaplarımızı yaptık ama biliyoruz ki bunların hepsi bir günde olacak işler değildir. Bende sizlerin huzurunda iki başkanıma da teşekkürlerimi sunuyorum. En azından sorunların farkına varılıyor ve giderilmesi için  büyük bir çaba sarf ediliyor.

Başkan Savaş ,Samandağ Esnaf ve Kefalet Koopratifi Başkanı Sait Kahil’i Ziyaret Etti

Başkan Savaş, Samandağ ziyaretleri kapsamında Esnaf ve kefalet odası Başkanı Sait Kahil ‘i makamında ziyaret etti. İlçenin önde gelen esnaflarının katılığı toplantı samimi bir sohbet havasında geçti.Başkan Savaş 75. Yıl parkının altının katlı otopark yapılmasıyla ilgili çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ‘İn ilk çalışmalarını başlattığı ve rehabilite edilen eski çöplük olarak bilinen  55 dönümlük alanın  Büyükşehir belediyesi tarafından park ve yeşil alana dönüştürüleceğini söyledi. Mezarlık kompleksi ile ilgili Samandağ Belediyesiyle birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.