Altıncı ATHİB Dokuma Kumaş Tasarımı Yarışması finalistleri, Türkiye’de ilk defa LC Waikiki Kurumsal Akademi tarafından geliştirilen eğitim programında teknik ve davranışsal eğitimlerle sektör deneyimi kazanacakları yeni bir yolculuğa çıkıyor. Bu sene LC Waikiki işbirliği ile ATHİB finalistleri için ikinci defa uygulanacak olan eğitim programının ardından finalistler Adana, Kahramanmaraş ve Kayseri’de ön ürünlerinin endüstriyel üretimlerine başlayacaklar.
Finalistleri bekleyen yoğun programla beraber üniversitede kazandıkları teorik eğitimi, pratik eğitime dönüştürüp 20 iş günü boyunca dokuma yapmaları ve endüstriyel anlamda ortaya çıkacak son ürünlerini üretmeleri istenecek. Bu süreçte kendilerine üretici sponsor firmalardaki mentörlerinin de destek vermesi ile beraber dokuma stajı yapma imkanı da yakalayacaklar.
Finalistlerin tasarımları üretim hattında dokunuyor
6 Ekim’de Adana’da düzenlenecek olan Final Gecesi için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği süreçte, Adana’nın tasarım yarışması ile marka değerinin arttığını vurgulayan ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki KIVANÇ, Adana, Kayseri ve Kahramanmaraş’taki kumaş ihracatçısı firmalarımızın tezgahlarını ve üretim personelini tasarım yarışmasında ilk 10’a giren finalistlerin tasarladığı kumaşların dokunması için tahsis ettiklerini, bunun firmalar için üretimden fedakarlık anlamına geldiğini, ancak genç tasarımcılarımızın yetişmesi ve Adana’nın bir dokuma kumaş tasarım ve üretim merkezi olması için üretici firmalarımızın hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ve bunun için kendilerine teşekkür ettiğini belirtti.
Kıvanç, bu sene yarışmaya yurt dışından dünyaca tanınmış büyük ve ünlü firmaların kreatif direktörleri ve tasarımcılarının davet edileceğini, bununla Adana ve çevresindeki dokuma kumaş tasarım ve üretim kapasitesine dikkat çekmek istediklerini ve Adana’nın dokuma kumaş tasarım üssü haline getirilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.