Dünya Sağlık Örgütü Heyeti’nden Hatay’da İnceleme

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünya Sağlık Örgütü Gaziantep Temsilcisi Annette Heizelmann, Suriye’nin İdlib kentinde yapılan kimyasal saldırıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.

İdlib kentine bağlı Han Şeyhun bölgesine geçtiğimiz hafta Esed rejimi tarafından yapıldığı duyurulan kimyasal saldırı sonrası bölgede inceleme yapmak üzere Hatay’a gelen Dünya Sağlık Örgütü Gaziantep Temsilcisi Annette Heizelmann, beraberinde Prof. Dr. Maurizio Bardeschi ile birlikte Hatay İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’yi ziyaret etti.

Heizelmann, kimyasal maddelerin kullanıldığı saldırı sonrası, konuyu sağlık otoriterleri ile görüşmek ve nasıl destek olabileceklerini öğrenmek için Hatay’a geldiklerini söyledi. Heizelmann, “Güvenlik nedeniyle kuzey Suriye’ye geçemiyoruz ancak uzaktan iletişim kuruyoruz. Hastanelerde yatan yaralılar ile uygun görürlerse görüşeceğiz. Uluslararası kurallara göre tabii ki kimyasal silah kullanımı yasaktı. Uluslararası düzenlemelere karşı olduğu için bizler de kimyasal silah kullanımına karşıyız. Türkiye’deki sağlık ekipleri tarafından, saldırı esnasında gerek hastaların taşınması gerekse klinik ortamın oluşturulması anlamında çok iyi organize edildi” dedi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ise yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü heyetinin Hatay’da bulunan hastanelere getirilen yaralılar ile görüşeceklerini ardından ise saldırının meydana geldiği bölge inceleme yapacaklarını kaydetti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.