“Karayolları Arazisi Park Olsun” imza kampanyası

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Şehrin merkezinde, 6 mahallenin ortasında, İskenderun içindeki tek yeşil alan olan Karayolları Arazisi’nin geleceği konusundaki çeşitli rivayetlerden rahatsız olduklarını ifade eden vatandaşlar yarın açıklama yapacak. İskenderun Karayolları Yeşil Kalsın Yurttaş İnisiyatif grubu açıklamasında şu görüşleri halkla paylaştı.

“İskenderun Belediyesi tarafından sosyal medyada birden fazla ‘karayolları park projesi’ animasyonları paylaşılmıştır. Bu projelerden biri hayata geçerse arazi yeşil alan vasfını kaybeder.

Kamuoyu tarafından “Karayolları Arazisi” olarak bilinen 55 dönümlük arsa, Çevre Düzeni Planı ve Nazım İmar Planında ‘Yeşil Alan’ görünmektedir.

Yetkililer söz konusu arazinin park olarak düzenleneceğini belirtmelerine rağmen şimdiye kadar her hangi bir adım atılmış değil.

Yetkilileri bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz

İskenderun şehir merkezinde yeşil alan olmaması sağlıklı temiz bir çevrede yaşama hakkımızı tehdit ediyor. Maalesef tamamı betonlaşmış İskenderun’un şehir olarak kalabilmesinin tek yolu şehrin ortasındaki Karayolları Arazisi’nin yeşil alan kalmasıdır.

 

Bizler Karayolları Arazisi’nin, hiçbir ticari faaliyete izin verilmeksizin ve hiçbir kapalı alan olmaksızın, halkın dinlenebileceği ve nefes alabileceği; ayrıca olası deprem felaketinde toplanabileceği ve yağmur sularını çekecek ‘Park Alanı’ olarak bir an önce yapılmasını ve hizmete açılmasını talep ediyoruz.

Bu amaçla 3 Nisan 2017 Pazartesi günü saat: 12:30’da Karayolları kapısının önünde başlatacağımız “Karayolları Arazisi Park Olsun” imza kampanyasına ve basın açıklamasına tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz.”

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.