Hatay Orman Köylülerine 23 Milyon 458 Bin Tl Katkı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Hatay’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 23 milyon 458 bin TL kredi desteği verildi.

Hatay’daki Orman Köylülerine 23 Milyon 458 Bin TL Destek

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Hatay’da da güneş enerjisi, süt ile besi sığırcılığı, fenni arıcılık ve süt koyunculuğu başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine 23 milyon 458 bin TL kredi desteği sağladı.
2003 yılından bu yana toplamda şehirde 2.818 aileye destek veren Bakanlık, 2017 yılında da 180 aileye 2 milyon 500 bin TL destek vermeyi hedefliyor.

Destek Vermeye Devam Edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.