Mansuroğlu: “Bütün yetkilerin tek ele teslimi ülkeyi büyük sıkıntıya sokar”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Referandum Cumhuriyetle Hesaplaşma Girişimidir.”

CHP İskenderun ilçe örgütü Referandum çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve Yönetim  kurulu üyeleri İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği’ni ziyaret ederek referandumla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Dernek başkanı Cemal Çelik tarafından karşılanan CHP heyeti dernek üyelerine neden “HAYIR” diyecekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini dikkat çeken ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu “ kimseyle bir sorunumuz ve husumetimiz yoktur. Getirilmek istenen tek adam sistemi yalnız CHP’nin değil Ülkenin sorunudur” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşuyla saraydan alınan ve halka verilen egemenlik haklarının yeniden saraya devredilmek istendiğini kaydeden Mansuroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. “Günlük yaşamı ve geleceğimizi yakından ilgilendiren bu sistemi iyi sorgulayın hesap sorulamayan güvenerek seçtiğiniz milletvekillerinin hiçbir yetkisi olmadığı bu sistem dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Bütün erklerin bir kişinin eline teslim edilmesi ülkeyi büyük bir sıkıntıya sokar. Bizler içi boşaltılmış tüm yetkilerin bir kişinin emrine verildiği değil laik hukukun üstün olduğu bir Cumhuriyet istiyoruz. Bir baba ve bir anne olarak iyi düşünün ve çocuklarımız ile gelecek nesillerimize miras bırakacağımız bir Ülke mi yoksa tek kişinin ağzından çıkanın kanun olduğu bir Ülke mi istiyoruz. Getirilmek istenen bu sistem Cumhuriyetle hesaplaşma girişimidir. Bu Referandum bir milletvekili bir belediye başkanlığı seçimi değildir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğinin oylanacağı bir referandumdur. Hür bir birey olarak hepinize ihtiyaç duyduğumuz bir süreçteyiz. İyi düşünüp sorgulayarak ve cesaretle “HAYIR”  oyu vermek için sandığa gitmeliyiz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.