Arsuz, modern bir kent meydanına kavuşuyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin imajını değiştirecek projelerden biri olan ‘Kent Meydanı’nda devam eden yapım çalışmalarını inceledi. Beraberinde yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz, Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu ve teknik ekibiyle birlikte yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Başkan Culha, üzerinde hassasiyetle durduğu projede Atatürk Anıt Alanı’nın monte edileceği noktadan anfi tiyatro düzenine, zemin kaplamasından sahne düzenine, elektrik odasından kafeteryasına kadar en ufak detayıyla bire bir ilgilendi.

Vatandaşların rahat nefes alabilecekleri bir mekân olmasının yanısıra, her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği, resmi törenlerin kutlanabileceği Kent Meydanı’nın Mayıs ayında açılışının yapılacağını ifade eden Başkan Nazım Culha, kent meydanının Arsuz’u geleceğe taşıyacak önemli bir proje olduğunu dile getirdi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “İçerisinde Atatürk Anıt Alanı’nın, oturma banklarının, yeşil alanın, otoparkın ve kafetaryanın bulunduğu, resmi törenlerin dışında konser ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği, diğer zamanlarda da toplanıp halkın hoşça vakit geçirebileceği yaklaşık 5000 metrekarelik meydan projemizin yapımı hızla ilerliyor. Kent meydanımızın sahil yürüyüş yolu ile bağlantısını sağlamak ve halkı denizle buluşturabilmek amacıyla T.C.D.D. arazisi içerisindeki piknik alanının kiralanarak halkın kullanımına açılması için de yetkililerle olumlu görüşmeler yaptık. İnşallah en kısa zamanda bu yolu da açacağız” diyerek kent meydanın ilçe için önemine değindi.

Çalışmaları bire bir anlatan yüklenici firma temsilcileri de Başkan Nazım Culha’yla elektrik mühendisi olması dolayısıyla kent meydanındaki elektrik düzeni hakkında istişarede bulunurken, meydanın ihale teslim tarihinden önce tamamlayabileceklerini müjdeledi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.