“Kariyer Sanat Merkezi kapanmasın” diye AY TEDİRGİNLİĞİ 21 Ocak’ta sahne alıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Özen Yula’nın ‘nın yazmış olduğu  Nev Sanat Merkezinden Aybike Karamanoğlu’nun yönettiği Seyfettin Babat ve Gözde SEZER’in oynadıkları “AY TEDİRGİNLİGİ” adlı oyun, 21 OCAK Cumartesi SAAT: 16.15 Karıyer Sanat Merkezinde sergilenecek.

İskenderun’daki tek özel tiyatro olan Kariyer Sanat Merkezi perdelerini kapatmak tehlikesiyle karşı karşıya kalınca “TİYATRO KAPANMASIN PROJESİ” adı altında bir çalışma başlattı. Bizler de Nev Sanat Merkezi ve Tiyatro 2008 ekibi olarak bu projeye destek vermek amacıyla oyunumuzu Kariyer Sanat Merkezinde sergilemeye başladık. Sizler de oyunumuzu izlemeye gelerek sanata ve tiyatroya destek vermek isterseniz aşağıdaki iletişim yollarından birini kullanarak biletlerinizin rezervasyonunu sağlayabilirsiniz.” Dediler.

 

 “AY TEDİRGİNLİĞİ

”Bir kadın, bir adam, bir giz ve birçok cinayet!”

2001 yılında Afife Ödülleri’nde Özen Yula’ya Cevat Fehmi Başkut Yılın En Başarılı Oyun Yazarı ödülünü kazandıran Ay Tedirginliği,50’li yıllarda isimsiz bir kadın ve erkeğin ılık bir bahar gecesi İstanbul’da denize yakın tenha bir parkta karşılaşmasıyla başlıyor.

Uzun bir süre bunun tesadüfi bir buluşma olduğunu sanıyorsunuz, zaten eser de size bir polisiye hikâyenin içinde olduğunuz izlenimi vermiyor. Sahneyi aydınlatan Ay’ın, oyun boyunca havada asılı kalan tedirginliği kahramanların birbirlerine anlattığı hikâye sayısı arttıkça büyüyor.

Aslında oyun, bir zamanların insanlarına dair tehlikeli bir hikâye anlatıyor. Gece ilerledikçe paylaşılan sırlar ve yapılan hesaplaşmalar tedirginliği ağır bir iç sıkıntıya dönüştürüyor bir süre sonra. Yazarın sona bıraktığı katharsis de zaten bu sıkıntıyı haklı çıkartıyor. ”

Yazan: Özen Yula Yönetmen: Aybike Karamanoğlu, Oyuncular: Gözde Sezer- Seyfettin Babat, Süflör: Ibrahim Kırat, Ses: Utku Palta
Görsel Efekt Ve Video Uygulama: Sedat Keskin, Dekor Uygulama: Sümbül Sümbültepe Makyaj: Dilara Binici”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.