Belen’de Cumhuriyet mesajı; “Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır.”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93.Yılı Belen’de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı 93.Yılı kutlama törenleri, dün Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. törenler, bu gün de devam etti. Bu sabah saat 08.30’da Kaymakam Abdulaziz Aydın’ın makamda tebrikleri kabulü ile devam etti. Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun da katıldığı etkinlikler, Sebati Gönenç İlkokulu’nun bahçesinde devam etti.

Okul bahçesinde düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Kaymakam Aydın’ın beraberinde Belediye Başkanı ile birlikte törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması, şiirlerin okunması, öğrenci korosunun sunumu, Cumhuriyet Bayramı konulu etkinliklerde çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni ve “Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır” konulu oyunun sergilenmesi akabinde yapılan resmi geçit töreni ile sona erdi.
Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, konuşmasında; Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi; “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.”dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.