“Sonuç alınıncaya kadar mücadeleye devam”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sağlıklı çevre isteyen Havasının, suyunun, çevresinin kirliliğinden şikâyetçi olan Arsuz’un Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi’ndeki halk bu katliama dur demek için toplandı.

Sıkıntılarının yetkililere iletildiğini ancak, duyarsız kalındığını, önlem alınmadığını, çözüm getirilmediğini ve bu güne kadar hiçbir cevap alamadıklarını kitlesel açıklama ile duyuran mahalle sakinleri, yakınmalarını “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye ve BİMER gibi ilgili, yetkili mercilere şikâyet ve taleplerimiz daha önceden olmuştur. Bu talep ve şikâyetlerimiz üzerinden aylar geçmesine karşılık olumlu hiçbir sonuç alınamamış, yetkililer maalesef konuya duyarsız kalmışlardır.” Şeklinde dile getirdiler.

Sağlıklı bir çevrede yaşamak için mücadeleye devam edecekleri mesajını veren halk, yaptıkları açıklamada “Sabrımız kalmadı… Mesajımız açık ve nettir ! “ diyerek şu görüşleri dile getirdiler. “Temiz çevre istiyoruz ! Şuan da ve burada Görüldüğü gibi bölgemiz ve mahallemizde maalesef çok üst seviyelerde su, toprak ve hava kirliliği mevcut… Bunlara neden olan: – Denetimsiz bırakılan sanayi bölgelerimiz – atık ve dumanlarını bırakan fabrikalar – Yerleşim alanı içindeki tepelerimize dökülen ve orada yakılan çöpler – Mahallelerdeki bakımsız kirli kanalizasyonlar – Islahı beklenen, zehir akıtan Belen Deresi gibi bu yerler çok ciddi anlamda halkın sağlığını tehlikeye sokmaktadır. İnsan yaşamını etkileyen temel ana kaynaklar su, hava ve yiyecek ise; şu an bulunduğumuz durum yiyeceklerimizin sağlıksız, suyumuzun kirli, ve havamızın zehirli oluşu nasıl ve ne denli insan sağlığıyla oynandığını göstermekte… Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye ve BİMER gibi ilgili, yetkili mercilere şikayet ve taleplerimiz daha önceden olmuştur. Bu talep ve şikâyetlerimiz üzerinden aylar geçmesine karşılık olumlu hiçbir sonuç alınamamış, yetkililer maalesef konuya duyarsız kalmışlardır. – Buradan sayın yetkililere davetimiz olacak… Lütfen gelip bir kahvemizi içsinler… Bize burada ayıracakları birkaç dakika bizim neler yaşadığımızı anlamaları için yeterli olacaktır. VE TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ – Biz artık zehir solumak istemiyoruz. -Yanı başımızda çöplerle yaşamak istemiyoruz. – Dışarıda gezemez nefes alamaz duruma geldik. – Denetimsiz fabrika atıklarında – etrafımızda yakılan çöplüklerden, – içinde koca koca farelerin cirit attığı çöplüğe dönen kanalizasyonlardan BIKTIKKK!!! – Çocuklarımızı temiz bir çevrede temiz bir havada yetiştirmek istiyoruz. – Halkın sağılığını, doğayı tehdit eden bu iğrençliklere ivedilikle çözüm bekliyoruz. Ve iyi bilinsin ki, sonuç alıncaya kadar sağlıklı çevre için eylemlerimize devam edeceğiz…”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.