Altınözü 15 Mart Geçici Eğitim Merkezi Açılışı Gerçekleşti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın kardeş şehri Kiel Belediyesi ve halkının bağışları ve Hatay Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 2015 yılında Altınözü’nde yaptırılan 15 Mart Geçici Eğitim Merkezi açılış töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Eşi Nazan Savaş, Alman heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan,  Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ilçe sakinleri ve çok sayıda Suriye uyruklu vatandaşlar katılım gösterdi.

Türk ve Arap çocuklarının şiir okumasıyla başlayan açılış töreninde, Suriye uyruklu çocukların düzenlemiş olduğu dans gösterine ilgi yoğundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, ‘4 Derslikli Okulumuzu Köyümüze Kazandık’
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, 4 derslikli eğitim merkezinin yapıldığı alanda Suriyeli çocukların yoğunluğundan dolayı seçtiklerini  belirterek konuşmasına devam etti:  “Bundan 1 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güven, sayın başkanımızın Almanya’dan 100 bin Euro yardım aldığını fakat nereye yatırım yapacakları konusunda net bir karara varamadıklarını bizimle paylaştılar. Hacıpaşa köyünde Suriyeli öğrencilerin yoğun olduğunu bildiğimizden dolayı burayı önerdik. Altınözü Belediye Başkanımız Rıfat Sarı’nın da desteği ile arsa tahsis edildi ve en kısa sürede görmüş olduğunuz 4 derslikli okulumuzu köyümüze kazandırmış olduk” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Karahan sözlerinin sonunda, bu güzel ortamı sağladığı için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Aalen ve Kiel Belediye başkanlarına teşekkür ettiğimi belirtti.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı,“Mülteci Kardeşlerimizin Eğitim Yaşantılarını İdame Ettirmesi Bizleri Onurlandırır”

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı yer konusunda yardım sağladığı Hacıpaşa Köyünde yapılan okulun mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek sözlerine devam etti: “Köyümüze kazandırmış olduğumuz eğitim yuvamızın yapımından dolayı mutluluk duyuyorum. Mülteci kardeşlerimizin eğitim yaşantılarını idame ettirmesi bizleri onurlandırır. Ortadoğu’da yaşanan savaşın bitmesi, yavrularımızın bir an önce kendi vatanlarına dönmesi için yetkililere harekete geçmesini temenni ediyoruz. Tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Kiel Belediye Başkanı Hans-Werner Tovar, “Mültecı Sorununa Nasıl Yardımcı Olabilirdik?”

Kiel Belediye Başkanı Hans-Werner Tovar, halkın yardımlarıyla yapılan eğitim yuvasına büyük bir heyecanla geldiğini belirterek, burada okuyan çocuklarla aynı mutluluğu paylaştığını belirtti.

Başkan Tovar sözlerine şöyle devam etti: “2013 senesinde Hatay ve Kiel arasında kardeşlik imzalandı. Buraya ilk geldiğimde mülteci sorununun var olduğunu gördüm ve nasıl yardımcı olabileceğimizi sordum. Sonuç olarak okul yaptırılması gerektiğini düşündük. Asıl sevindirici olan halkın küçük bağışlarıyla böyle anlamlı bir projeyi gerçekleştirmiş olmaktır. Bu okul bizim kardeşliğimizin sembolü olarak gösterilebilir. Aynı zaman da bu bağlılığımızın uzun ömürlü olmasını diliyorum. Okulda eğitim görecek olan öğrencilerin başarılı olmasını temenni ediyorum. Savaşın bitmesini umut ederek böylesi okullara ihtiyaç duyulmamasını diliyorum” dedi.

Başkan Savaş, “Birlikte Hareket Ederek Ilımız İki Adet Güzide Okul Kazandırdık”

Açılış töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Kiel Belediyesi ile 4 yıldır, Aalen ile 21 yıldır kardeşiz. Bu beraberliğimizin sürmesini ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe de çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Başkan Savaş konuşmasının devamında, “Gidilecek uzun mesafeli yollar atılacak ilk adımlarla başlar. Farklı Kültürden de olsa çocuklar, birlikte oyunlar oynar. Aynı dili konuşamadıkları halde bakışlarıyla anlaşır, paylaşımlarıyla dostlukların temelini atarlar. Çünkü bütün çocuklar güzel, bütün çocuklar masum, bütün çocuklar ilgiye muhtaçtır. Barış kardeşlik ve hoş görünün başkenti Hatay’da eğitim alacak Suriyeli çocukların yüreklerine burada atılan sevgi, dostluk, kardeşlik tohumlarının gelişmesi ve tüm dünyayı sarması en büyük temennimizdir. Biz devlet, valilikler, belediyeler ve eğitim camiası olarak Suriye’den gelen kardeşlerimiz için her türlü imkanı sağlayamaya gayrete diyoruz. Gidilecek bu uzun yolda Kiel Belediye başkanımız bize meşale yaktı. Bunun arkasından Aalen Belediyesi ve Baden-Württemberg Eyaleti ikinci meşaleyi yaktı. Böylelikle ilimize iki adet güzide okul kazandırdık. Biz, Kiel Belediyesi ile 4 yıldır, Aalen ile 21 yıldır kardeşiz. Bu iki kardeşliğin temeli çok sağlam ve üzerinde yeşeren güzel ağaçlarımız bulunmakta. Bu ağaçlardan meyvelerimizi, yapılan okullarımızın verimini alacağız. Kardeşlik bağımızı güçlendirecek ve yol arkadaşlığımızı uzatacağız. Bununla beraber atacağımız adımlar çok daha kuvvetli olacaktır. Yapılan okullar çocukların umudu ve güzel hayatlarını yönlendirecek eğitim yuvaları olacaktır. Dileriz ki her iki okulda da okuyan çocuklarımız Suriye ve Ortadoğu’daki savaşa son verecek eğitimi alır ve eylemlerde bulunur. Mülteci kardeşlerimiz için açılan bu okullarımız barışa açılan yelken olur” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile okul gezisi başladı. Başkan Savaş, Alman heyet ve beraberindeki protokol hazırlanan yöresel yemekleri tadarak sohbet etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.