Çocukların Yerli Malı Haftasında coşkusu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı  12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası nedeniyle, İskenderun Sahil Evler Geçici Eğitim Merkezinin Suriyeli  öğrenci, öğretmen ve idarecilerini okullarına davet ederek, onlarla kültür alış-verişi yaptılar. Savaş mağduru olan çocukların, Türk okullarını yakından görmesi, öğrencilerle tanışması ve kaynaşması amacıyla yapılan ziyaretin, Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulunun öğrenci ve öğretmenlerini çok memnun ettiği gözlerden kaçmadı.

naciye suna ilkokulu

Sınıflarda Türk öğrenciler Türkçe, Suriyeli öğrenciler Arapça şarkılar, şiirler söyleyip, velilerin hazırlamış oldukları ikramları yiyerek eğlendiler.Okul Müdürü Mehmet ÇÖRTÜK : “Bu anlamlı gün, misafir öğrencilerle ve öğretmenleriyle çok daha anlamlı hale geldi.

naciye sunay io (3)

Birlik, beraberlik, saygı ve hoşgörünün öneminin, öğrencilerin kaynaşmasıyla daha da  pekiştiğini görmüş olduk.Ayrıca,  kendi öğrencilerimizin ilk defa Suriyeli öğrencilerle bu kadar yakından muhabbet etmelerinin heyecanına ortak olmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

IMG-20151216-WA0016

Sahil Evler Geçici Eğitim Merkezi koordinatörü, Suriyeli öğrencilerin barınma, beslenme, giyinmeye ihtiyacı olduğu kadar ilgi görmeye ve değer verilmeye de ihtiyaç duyduklarını ve bu tür etkinliklerin arttırılmasının savaş mağduru çocukların  sosyal ve psikolojik yönden gelişimleri açısından çok daha verimli olacağını belirtti.

naciye sunay io (4)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.