Gençler Adana’da İnovasyona Koştu 

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İnovasyon için oyunun kuralları değişmeli   

Adana’da sona eren ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda gençlere, akademisyenlere, sanayicilere, kamuya inovasyon yolunda hata yapmaktan korkmamaları, deneme ve yanılmadan asla vazgeçmemeleri, farklı düşünenlerle birlikte çalışmaları gibi mesajlar çıktı.

İnovasyon için büyük Ar-Ge harcamalarının gerekmediğinin de anlatıldığı etkinlikte, oyunun kurallarının değiştirilmesinin inovatif olmak için önemli bir adım olduğu ortaya kondu.  

inovasyon adanakasım.15-gencler konuştu (4)

Türkiye’de katma değerli yüksek üretime ve ihracata odaklanan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2012’den bugüne yürüttüğü ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinlikleriyle inovasyonda farkındalık yarattı. ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nın Adana ayağında bölge illerdeki öğrenciler iki gün boyunca salonu doldurdular.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde ulusal ve uluslararası 47 konuşmacıyı 16 üniversiteden öğrenci ve akademisyenler ile iş dünyasının önemli temsilcileri ilgiyle izledi. Türk iş dünyasından sıra dışı kadınlara, dijitalleşmeden tasarım ve mimariye, sanayi üniversite işbirliğinden sanayide inovasyon ve teknolojiye kadar birçok konu başlığında düzenlenen panel ile konferanslarda ise konuşmacılar adeta soru yağmuruna tutuldu.

‘Kazanmak için değişin’

Etkinliklerde katılımcılara seslenen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ünlü bir ekonomistin “Rekabet dünyasında iki seçeneğiniz var. Ya kaybedersiniz ya da kazanmak için değişirsiniz” sözünü hatırlattı. Organizasyona ev sahipliği yapan AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen de “İş hayatında rutinin dışına çıkmamaya, yanlış yapmamaya kurulmuşuz. Hata yapmaktan korkmayan, beynine sınır koymayan genç nesiller istiyoruz” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’de gençlerle düzenledikleri çalıştaylarda inovasyonun en baş düşmanı dar kalıplara sıkışmış anlayışı yıkmaya çalıştıklarını aktardı.

‘İnovasyon için oyunun kurallarını değiştirin’

İş Dünyasından Güler Sabancı, Ali Sabancı, Zeynep Bodur Okyay, Hamdi Akın, Fuat Tosyalı ve Avni Çelik gibi önde gelen isimler dinleyicilere inovasyon peşinde koşarken hata yapmaktan korkmamaları gerektiğini söylediler. Yaratıcılık ve İnovasyon kitabının yazarı ve inovasyon danışmanı Frans Johansson da inovatif olmak için büyük Ar-Ge bütçelerine ihtiyacı duyulmadığını vurgulayarak, “İnovasyon için oyunun kurallarının değiştirin. Yaşadığınız ülkenin kültürel değerlerini alın. Bir alanda derinlemesine uzman olun, Fark yaratmak için farklı insanlardan ekipler kurun. Son olarak da ne kadar çok farklı fikir ortaya koyabiliyorsanız koyun. İnovasyona ulaşmanız bence bu şekilde artacaktır” diyerek ipuçlarını sıraladı.

İnovasyonda Finlandiya örnek ülke

‘Türkiye İnovasyon Haftası’ Adana organizasyonunun partner ülkesi Finlandiya’nın Türkiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ise yenilikçilikte çok hızlı geliştiklerini paylaşarak bunu nasıl başardıklarını anlattı. Etkinliğin en ilginç konferanslardan birini gerçekleştiren Autodesk Teknoloji Fütüristi Jordan Brandt da “Benim görevim size inovasyonu anlatmak değil, göstermek” diyerek başladığı konuşmasında sahnedeki dijital ekranda inovatif tasarımın nasıl yapılacağını gözler önüne serdi.

inovasyon adanakasım.15-gencler konuştu (3)

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.