Savaş:  “Saldırılar asla amacına ulaşamayacak”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Ankara’da çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain terör saldırısı nedeniyle yayımladığı mesajda ,“Ankara’da meydana gelen menfur saldırı dolayısıyla derin üzüntü duyduğunu ifade ederek “ Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan terör saldırıları nereden ve kim tarafından gelirse gelsin nefretle kınıyorum. Birlikte yaşamamızı sindiremeyen, aklı ve vicdanı iflas etmiş kişilerce yapılan bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacak. Acının, terörün, ölümün; ırkı, dili dini olmaz ölenler bizim insanlarımız. Hain terör saldırıları bizleri ayrıştıramaz, bizler böyle günlerde kardeş olduğumuzun bilinciyle birbirimize daha sıkı kenetlenmeliyiz.  Barış için alanlarda bulunan vatandaşlarımıza karşı yapılan bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hain saldırıda yaralananların da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.” dedi.

12164460_10203759798194567_1467486097_o

“Demokratik hakları talebin bedeli ağır oluyor”

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Ankara’da barış mitinginde yaşanan katliamı kınadı. Başkan Nehir, kınamasında; “ Bu coğrafyada kaostan, kan ve gözyaşından beslenenler barış talebinde bulunmak için sokağa çıkan gençlerimize, kardeşlerimize ölüm yağdırıyor. Barış ve huzur içinde yaşamak için demokratik haklarımızı talep etmenin bedellerini en ağır şekilde ödemeye devam ediyoruz. Bizleri yasa boğan, ülkemiz insanının huzurunu bozan katliamların faillerinin bir an önce bulunmasını, diğer katliamlar gibi üstünün kapatılıp faili meçhul olarak kalmamasını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

katliam k_nama

“Metrepollerde böyle saldırı bekleniyordu”

Taziye ziyaretleri ve Altınözü Sosyal Yardımlaşma Derneği Açılışında konuşan Çalışkan Ankara’da yaşanan terör saldırısı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Başkentin göbeğinde böyle bir feci olayın yaşanması son derece üzücüdür diyen Çalışkan, “Her yerde üzücüdür ancak Başkent’te yaşanması daha da vahimdir.  Bu olay Türkiye halkına karşı yapılmıştır. Bu saldırı göstere göstere gelmiştir. Çoktandır kalabalık yerlerde, metropollerde böyle bir olay bekleniyordu. Bunlara karşı yeterli tedbirler alındı mı? Alınan tedbirler yetersiz mi kaldı şuan için bilmiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Sadece tetikçiler değil arka plandakiler de ortaya çıkarılmalı”

Yaşanan vahşetin arkasındaki faillerinin tez zamanda ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Çalışkan, “Sadece tetikçiler değil olayın arka planında kimler olduğu kısa süre içinde aydınlatılmalıdır. Aydınlatacak olan yönetimde olanlardır. Suruç’ta yaşanan cinayetin arka planı aydınlatılamamış olması da bir zafiyettir.” dedi.

“Yayın yasağı basına sansürdür”

Yayın yasağı konulmasına ilişkin de Çalışkan; “Bu basına bir sansürdür. Bu olaylar milletimizin birliğini beraberliğini hedef almış olaylardır. Şiddetle telin ediyoruz. Terör kimden olursa olsun karşıyız.” diye konuştu.

Hataydan’da 3 vatandışımız hayatını kaybetti

Hatay’dan da 3 vatandaşımızın olayda vefat ettiği haberini aldıklarını belirten Çalışkan, “ Tüm hayatını kaybedenlerin yakınları ile milletimize başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.