“Bilfen İskenderun’a Çok Şey Katacak”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İnşaat sektörünün tanınmış firmalarından Egemen Grup’un yapımını üstlendiği Bilfen Eğitim Kampusu, yaklaşık 30 bin metrekare alanda 1800 öğrenciye hizmet vermeyi hedefliyor.

 

Anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilere eğitim veren Bilfen Koleji, sadece İstanbul’la sınırlı kalmayıp Bilfen eğitim kalitesinden yararlanmaları adına eğitimlerini İskenderun’ a taşıyarak yeni başarılar elde etme yoluna girdiklerini açıkladı.
Bilfen eğitim kurumu, 7 Eylülde açılışını gerçekleştirdiği kolejin tanıtımı için bir toplantı düzenledi. Toplantı öncesinde koleji gezdiren Anadolu Fen Lisesi Müdürü Serpil Sarnav, kolej hakkında geniş çaplı açıklamalarda bulundu.
Egemen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Sürmeli, “Eğitim sektöründe Türkiye’nin en prestijli markası Bilfen’i İskenderun’da görmenin ve markanın tüm standartlarını koruyacak bir kampus inşa etmenin heyecanını yaşıyoruz. Eğitimde çıtamız yükseliyor” dedi.
Geçtiğimiz yıldan bu yana yapımı halen devam etmekte olan kolejin, yaklaşık 17 bin 500 metrekarelik kapalı alanda, 25 bin metrekarelik açık alanda şuan 500 öğrenci kaydı olmakla beraber toplamda 1750 kapasitede öğrenciye eğitim vereceklerini söyledi.
Kapsamında toplam 75 derslik, 566 kişilik tam donanımlı konferans salonu, bilişim teknolojileri, fen, bilgisayar, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve dil becerileri laboratuvarları, kütüphane, yemekhane ve reviri bulunan kampüs genelinde, öğrencilere en iyi, sağlıklı güvenilir hizmet vermeyi planladıklarını belirtti. Bununla birlikte öğrencilerin farklı ilgi ve yeteneklerine yönelik kulüp imkânları sunan kampüste; 3 kapalı spor salonu,2 kapalı havuz, buz pateni pisti, Cooking odası, görsel sanatlar atölyesi, moda tasarımı, jimnastik ve müzik odaları ile akademik desteğin dışında farklı faaliyetlere yönlendirerek öğrencilerin estetik yönlerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Öğrencilerin algılama farklılıklarına dikkat çeken Müdür Serpil Sarnav, hem görsel hem dokunsal yönden eğitim vereceklerini, bireysel takiplerde bulunup sorun yaşayan öğrencilerle birebir ilgileneceklerini ve böylece eksikliklerin giderilerek daha fazla başarı sağlayacaklarını anlattı. Ayrıca başarıya yükselmelerinin temelini“öğrenciye göre eğitim vermek” olduğuna dikkat çekti.
Serpil Sarnav, kolejin akıllı duvarlarında öğrenciye her an mesaj vermeye yönelik, bilimin önemini anlatabilmek için bilimsel, genel kültürü anlatmak için kültürel, tarihi daha iyi kavrayabilmeleri için tarihsel, edebi bilgiler mevcut olduğunu anlattı. Ayrıca Anadolu medeniyetleri, antik çağ gibi tarihsel objeler yerleştirerek hem öğrencilerin günümüzde ne kadar şanslı olduklarını göstermek hemde yerleştirdikleri simgeler ve tarihi yapıları görerek,geçmiş tarihi kafalarında görsel olarak da oturtmayı sağlayacaklarını aktardı. Bilfen kolejinde uygulanan sitilleri modeli duvarsız eğitim yaklaşımı ve tam öğrenme merkezli eğitim anlayışının bir sonucu olarak tüm öğrencilere hem akademik hem sosyal, sanatsal başarılarla dolu bir hayata adım atmalarını sağlayacaklarının garantisini verdi.
Toplantı sırasında konuşma yapan Bilfen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, Bilfen eğitim kalitesinden daha fazla öğrencinin yararlanması amacıyla 27 yıllık köklü eğitim geçmişini İstanbul’danİskenderun’a taşımak üzere yola çıktıklarını belirtti. Bilfen Kolejinin akademik eğitimde çok iyi olduğunu söyleyen Öztürk “ Biz bulunduğumuz bölgelere eğitimin çıtasını bir üst kademeye çıkarmak için gittik. İskenderun’a da bu vesileyle geldik. İnşallah İskenderun’daeğitimdeki başarısını bir üst çıtaya çıkararak daha farklı yerlerde ismimizi duyururuz.” diye konuştu.
Bilfen Koleji İskenderun’un Bilfen’eBilfenin’deİskenderun’açok şey katacağına inanç duyduklarını da belirttiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.