Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Hatay’ın yeni İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz oldu. Mevcut İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe’nin Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Yılmaz, Hatay’daki yeni görevine başladı.
Bu önemli görev değişikliğinin, hem Bursa’nın güvenlik stratejilerini hem de Hatay’ın emniyet yapılanmasını yakından etkilemesi bekleniyor. Hatay halkı, yeni İl Emniyet Müdürü Yılmaz’ın kentteki güvenlik politikalarında nasıl bir vizyon ortaya koyacağını merakla bekliyor.
ATAMA KARARI
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2025/358 sayılı kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin hizalarında belirtilen görevlere atamaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda Rüştü Yılmaz’ın Hatay İl Emniyet Müdürü olarak atanması da bu kararnamede yer aldı. Atama kararı 10 Eylül 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.







