İskenderun’un sınırları değişiyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz, Düğünyurdu mevkiindeki Katı Atık Bertaraf Tesisi civarında yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Basın aracılığıyla kamuoyunu bilgilendiren Açıkgöz, yıllardır süregelen sanayi sitesi sorunlarının çözümüne ilişkin atılan adımları paylaştı.

Sanayi Alanından Konut Alanına Dönüşüm

 

Açıkgöz, sanayi sitesi kooperatifine ait bir kısmı tapulu olan arazilerin yakın zamanda sanayi alanından konut alanına dönüştürüldüğünü ve TOKİ’ye devredildiğini belirterek bu konuda İskenderun Belediye Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Sorunun çözümü için belediye ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin de destek vereceğini ifade eden Açıkgöz, yeni sanayi bölgesi çalışmalarına dair umutlu olduklarını dile getirdi.

Yeni Sanayi Bölgesi Planları

 

İskenderun Belediye Başkanı’nın, sanayi bölgesi için planlanan yeni alanları detaylı haritalar üzerinde kendilerine gösterdiğini aktaran Açıkgöz, “Nardüzü ve Akçay bölgelerinde çalışma yaptıklarını belirtti. Başkanın verdiği bilgiler doğrultusunda esnaf adına heyecanlandık ve bu bilgileri üyelerimizle paylaşmayı planlıyoruz” dedi.

 

Sanayi Bölgesi İskenderun’a Dahil Edilecek

 

Sanayi bölgesinin İskenderun’a dahil edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Açıkgöz, belediyenin büyükşehir ve bakanlıklarla ortak bir süreç yürüttüğünü söyledi. “Planlara göre hem sanayi bölgesi hem de bu bölgedeki yapılacak yerler İskenderun’a dahil edilecek. Bu konuda devlet kurumlarıyla iş birliğimiz devam ediyor” diye konuştu.

Araziler ve Süreçler

 

Sanayi alanına ilişkin mülkiyet ve kararname süreçleri hakkında detaylar paylaşan Açıkgöz, şu bilgileri verdi:

 

80 dönümlük tapulu arazi: Kooperatifin mülkiyetinde.

 

200 dönümlük Milli Emlak arazisi: İşlemleri kooperatif adına tamamlanmış.

 

91 dönümlük yeni tahsis: Son bir buçuk ayda kooperatif adına tahsis edilmiş.

 

113 dönümlük alan: Daha önce işlemleri tamamlanmış.

İlk kararnamede toplam 1080 dönüm olarak belirlenen sanayi alanının, taş kırma ve çöp toplama bölgelerinin dahil edilmesiyle 565 dönüme düşürüldüğünü belirtti.

 

“Sorunun Çözümü İçin Umudumuzu Koruyoruz”

 

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ten randevu talep ettiklerini açıklayan Açıkgöz, sorunun çözümü için girişimlerini sürdüreceklerini söyledi.

“Esnafımız artık zor durumda. Yerlerin belirlenmesi ve işyerlerinin yapımı için sabırsızlıkla kazmanın vurulmasını bekliyoruz. Bu sorun bir an önce çözülmeli,” dedi.

 

Sanayi sitesi esnafının beklentilerini dile getiren Açıkgöz, devlet kurumlarıyla ortak çalışmaları sürdüreceklerini ve çözüm için umutlu olduklarını vurguladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.