İMYO’nun yeniden inşasında “İskenderun İş Dünyasından Beklenen Destek Gelmedi” sitemi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

6 Şubat depremlerinde  ağır hasar alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksek Okulu’nun yeniden eğitime kazandıran EYMİR Kültür Vakfı’ndan İskenderun iş dünyasına sitem var!  İMYO’nun yeniden inşasında “İskenderun İş Dünyasından Beklenen Destek Gelmedi” sitemi törene damga vurdu.

6 Şubat depremlerinin ağır yaraladığı İskenderun’da, eğitimin yeniden canlanması için önemli bir adım atan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eymir Kültür Vakfı tarafından çelik konstrüksiyonla yeniden inşa edilen İskenderun Meslek Yüksekokulu, deprem bölgesinde örnek bir yapı olarak gösteriliyor. Takdire şayan gayretlerin alkışlandığı, bağışçıların plaketle ödüllendirildiği açılış töreninde Antakya’dan bir İskenderun’dan da sadece iki bağışçının olduğu dile getirilmesi dikkat çekti.

Okulun açılışında yaşanan bu gelişme, törene katılanların, İskenderun iş dünyasının tutumunu sorgulatmaya yetti. Eymir Kültür Vakfı yöneticileri, İskenderun MYO için başlattıkları bağış kampanyasına İskenderun’dan 2 olmak üzere toplamda sadece 3 bağışçı bulabildiklerini ve bunlardan birinin de ilçe dışından olduğunu belirtti. Bu durum, törene katılanlar tarafından “bölgenin sanayisine nitelikli eleman yetiştirecek olan bir okulun inşa sürecinde İskenderunlu iş insanlarının yeterince duyarlı olmadığını gösterdiği şeklinde” yorumlandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depçi’nin,  projede çalışan EYMİR Vakfı yöneticileri ve proje yöneticilerinin İskenderun Teknik Üniversitesinin kuruluşunda önemli katkıları olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile ya da İskenderun’daki sanayi kuruluşları ile görüşüp proje için destek isteyip istemediği ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirme yapıp yapmadığı soruları da cevapsız kaldı.

“İletişim kopukluğu kimden kaynaklandı!”

Öte yandan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın finans desteği ile İskenderun’a kazandırılan İSTE Üniversitesi kuruluşundan bu yana (Nisan 23, 2015) bölgede önemli rol üstleniyor.  İTSO, İSTE kurulduğu günden bu yana üniversitede okuyan öğrencilere üyelerinin desteği ile burs veriyor, üniversitenin sosyal kültür çalışmalarına da katkı sunuyor. İskenderun iş dünyasını temsil eden ve kuruluşundan bu yana kentin üniversitesi İSTE’yi destekleyen TSO, üniversiteden gelen taleplere daima destekçi olduklarını ifade eden iş insanı “İMYO’nun yeniden inşasında “İskenderun İş Dünyasından Beklenen Destek Gelmedi” siteminin iletişim kopukluğundan kaynaklandığını söyledi.

Yerleşke sadece bilgi değil aynı zamanda ilham kaynağına ve toplumsal gelişimlerinde katkı sağlayacağı vurgulanan konuşmalarda İSTE İMYO’da eğitim gören gençlerin çağdaş bir vizyona sahip olacağı ifade edildi. Geceye katılan sanatçıların eğitim, bilim, çağdaşlık ve vurgusunu dile getirdiği konuşmalarında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerleme vurgusu da alkış aldı. 

İSTE İskenderun Meslek Yüksek Okulunun 2024- 2025 Eğitim- Öğretim Yılının ilk günü olan 14 Ekim’deki  açılışına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaptı.  Açılış törenine önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkan Vekili Alper Ermisket, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık, Eymir Kültür Vakfı Başkanı Ömer Kaymakçalan,  Eymir Kültür Vakfı Kalıcı Yapılar Başkanı İsmail Işık  ve vakıf yönetim kurulu üyeleri, hayırsever bağışçılar, İSTE akademik ve idari personeli, öğrenciler ve bölge halkı katılmıştı.

İmzalanan protokol çerçevesinde; İSTE-İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde, toplam 10.000 m2 alanda tasarlanan ve iki etapta yapılması planlanan destek projesinin Birinci etabında; 2100 m2 kapalı alanlı Makine Birimi, 870 m2 kapalı alanlı Metalurji Birimi ve yaklaşık 4.000 m2 Çok Amaçlı Meydan ve Kafe Düzenlenmesi, İkinci etabında ise toplanacak bağışlara paralel olarak, 670 m2 kapalı alanlı İnşaat Teknolojisi Birimi ile 670 m2 kapalı alanlı Harita ve Kadastro Birimi yapılması ve İskenderun Teknik Üniversitesine bedelsiz olarak teslim edilmesi planlanmıştı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın finans desteği ile İskenderun’a kazandırılan İSTE Üniversitesi kuruluşundan bu yana (Nisan 23, 2015) bölgede önemli rol üstleniyor.  İTSO, İSTE kurulduğu günden bu yana üniversitede okuyan öğrencilere üyelerinin desteği ile burs veriyor, üniversitenin sosyal kültür çalışmalarına da katkı sunuyor. İskenderun iş dünyasını temsil eden ve kuruluşundan bu yana kentin üniversitesi İSTE’yi destekleyen TSO, üniversiteden gelen taleplere daima destekçi olduklarını ifade eden iş insanı “İMYO’nun yeniden inşasında “İskenderun İş Dünyasından Beklenen Destek Gelmedi” siteminin iletişim kopukluğundan kaynaklandığını ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.