TİP Samandağ: Cinayette sorumluluğu bulunanların yargılansın!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TİP Samandağ İlçe Örgütümüz, Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra dün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetinin aydınlatılması ve cinayette sorumluluğu bulunanların yargılanması talebiyle Abdullah Cömert Alanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasından önce söz alan TİP Samandağ İlçe Başkanımız Önder Tam, “Haftalardır süren bekleşiyle birlikte, Diyarbakır’da, küçücük bir kızın katledilmesi haberini üzülerek aldık. Adalet, bu saatten sonra ne Narin’i ne de daha önce katledilen çocuklarımızı geri getirmeyecek. Fakat bizler, bundan sonraki kulaklarımızı korumak, bundan sonraki çocuklarımızı güvenli bir ordamda, huzurlu bir şekilde; çağdaş, bilimsel bir eğitim alacak şekilde bir ülke kurmak hayaliyle mücadelemizi sürdüreceğiz.” sözlerini dile getirdi.

Önder Tam’ın ardından, TİP Samandağ Kadın Birimi sorumlumuz Hasret Öksüz’ün yaptığı açıklamada, “AKP hükümetini uyarıyoruz: Bizim yasalarımız yeterli diyerek İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasaydınız, 6284’ü gereğince işletseydiniz çocuklar ve kadınlar bu kadar kolay katledilmeyecekti. Siz koruyamadığınız için bugün Narin okula başlayamadı; çocukluğunu, gençliğini, hayatını yaşayamadı!

AKP’ye sesleniyoruz: elinizde Narin’in, Rabia Naz’ın, Leyla Aydemir’in, Oğuz Arda Sel’in, Aladağlı 11 kız çocuğunun kanı var! Halkın vicdanından, adalet duygumuzdan aldığımız güçle soluğumuz ensenizde, Narin’i soruşturmasını da davasını da takip etmeye devam edeceğiz. Halktan kaçıracağınız bilgiler olursa biz duyuracağız!” sözleri vurgulanırken, “AKP elini çocuklardan çek”, “Çocuk susar, sen susma”, “Katillerden hesabı, devrimciler soracak” sloganları atıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.