Av. Suzan Şahin; ‘Adalet Mülkün Temelidir’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Av. Suzan Şahin; ‘Adalet Mülkün Temelidir’
27. dönem CHP Hatay Milletvekili olan Avukat Suzan Şahin, 2024-2025 adli yıl mesajı paylaştı.

Avukat Suzan Şahin mesajında; “Bugün dünya Barış ve Adli yıl açılış günü. Barışın olmadığı yerde hukuk ve adaletten söz edilemez. Bize ne mutlu ki, barışı dileyen barış içinde mücadele eden bir milletiz. Ecdadımız bu devletin kurucusu, vatan ve millet bayrak sevgisinden başka sevgi bilmeyen ömrü savaşlarla geçmiş, başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık dışında hiçbir sebeple savaşılmaması gerektiğini her fırsatta milletine söylemiştir. Ne mutlu ki, ‘Yurtta Barış Cihanda Barış’ ilkesini milletine miras bırakmış Atamız var. Ruhları Şad olsun. Yaşa varol Atatürk.

1 Eylül Adli Açılış günümüz ve bende içinde olmaktan onur duyduğum yargı camiasındanım Avukatım. Avukatlık mesleği zahmetli bir meslek, Adaletin tecellisinde Avukatlar, yargının 3 ayağından biri, ayrılmaz bir parçasıdır. Savunmanın etkisiz bırakıldığı, şekilsel olarak var edilmeye çalışıldığı sistemde, demokrasiden hukuk ve adaletten bahsedilemez. Savunmanın sorunlarının çözülmediği, savunma vasıtalarının etkisiz kılındığı, bir ortamda, aynı şekilde yargılamanın adil olduğundan da söz edilemez.

Yine, Basını yargı eliyle susturma aracı olarak kullanmak demokrasiye, yargıya, güvene en ağır darbedir. Tutuklamaların tedbir olduğu halde cezalandırma aracı olarak kullanılmasına, müsade edilmemeli, hukuk devletine inancı ve yargıya güveni zedeleyecek hiçbir şeye izin vermemeliyiz.

Anayasamız da, teminat altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği gibi temel hak ve hürriyetler kağıt üstünde kalmaması, uygulamada etkin şekilde korunmasında, yargı mensuplarına büyük sorumluluk düşmektedir. Çünkü, ‘Adalet Mülkün Temelidir…’

Umarım, hukuk devletinin kurallarına yasaya, Anayasa’ya herkesin uyacağı bir adli yılımız olur. Hukuk her alanda tecelli eder. Bu vesileyle tüm yargı mensuplarının yeni adli yılını tebrik ediyor, Zafer Bayramı’nı, dünya barış gününü kutluyor, Savaşlar dursun! Dünyada insanlar, şiddetten uzak barış içinde yaşasınlar diliyorum.” ifadelerini paylaştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.