İHD İskenderun: Barış gününde mücadele vurgusu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
İHH Eşbaşkanı Ayten Kılınç yaptığı açıklamada Barış gününde mücadele vurgusu yaparak dünyanın birçok bölgesinde bölgesel ve yerel savaşlar devam ettiğini belirtti. Eşbaşkanı Ayten Kılıç, “Dünya halkları yaşanan katliamları kanıksamaya başlamış ve Uluslararası kurumların yetersizliği güçlünün zayıfı ezdiği bir ortamı yaratmıştır” dedi.

İskenderun Sağlıklı Yaşam Parkı’nda 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla İnsan Hakları Derneği Başkanı Şube Eşbaşkanı Ayten Kılınç, bugün dünyanın birçok yerinde bölgesel ve yerel savaşlar ile çatışmaların devam ettiğine dikkat çekerek “Dünya halkları yaşanan katliamları kanıksamaya başlamış ve Uluslararası kurumların yetersizliği güçlünün zayıfı ezdiği bir ortamı yaratmıştır” dedi.

Barış taleplerini yükselttiklerini belirten Kılıç, insan hakları savunucuları olarak bir kez daha bir kez daha dile getirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Topluma dayatılan tekçilik, ırkçılık, milliyetçilik, ötekileştirmenin ve nefret dilinin son bulması için iktidarı insan haklarına dayalı barışçıl politikaları uygulamaya ve Türkiye’nin toplumsal barışına uyguladığı tecrit politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz. İnsan Hakları Savunucuları olarak barışın tesis edileceği ana kadar mücadele etmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.