Belen Belediyesi’nden Geleneksel Aba Güreşleri Etkinliği;

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Pehlivanlar Belen Er Meydanında Buluşacak

Belen Belediyesi Türk kültürünün önemli bir parçası olan geleneksel aba güreşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl da büyük bir etkinliğe imza atacak. 13. Geleneksel Aba Güreşleri, 25 Ağustos 2024 tarihinde Kahramanlar Kır Düğün Salonunda gerçekleşecek.

ABA GÜREŞ FESTİVAL TASARIM

Etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından güreşçileri ağırlayacak ve farklı kategorilerde yapılacak güreşler, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatmayı vaat ediyor.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’de bu önemli organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Aba güreşleri ilçemizin ve bölgemizin en köklü geleneklerinden biridir. Bu tür etkinliklerle hem kültürel mirasımızı yaşatıyor hem de ilçemizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Geleneksel spor dallarına olan ilgiyi artırmayı hedefleyen bu etkinliğimiz, aynı zamanda yerel halkın sosyal bağlarını güçlendirmeyi ve genç nesillere bu önemli mirası aktarmayı amaçlıyor. Tüm halkımızı bu anlamlı etkinliğimize davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.