Hatay Sörf Merkezi’nde sörf eğitimleri başladı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Sörf Merkezi’nde sörf eğitimleri başladı!

Samandağ ve Defne ilçelerinde yaşayan 13-16 yaş arasındaki gençler için başvurular devam ediyor.

Bir genç ne olmak isterse o olabilir! Hayata Destek, Mellow Turkey ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin ortaklığında hayata geçen Hatay Sörf Merkezi, Samandağ’da gençleri sörfle ücretsiz buluşturuyor.

Hayata Destek; Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği ve Mellow Turkey ile birlikte Hatay’da ergenlere yönelik ücretsiz bir dalga sörfü merkezinin kurucu ortaklarından oldu. Hatay Sörf Merkezi’ni çocuk güvenliği, ölçme ve değerlendirme, emniyet, güvenlik ve sağlık alanlarında kapasite geliştirme; yerelleşme ve kurumsal ve bireysel kaynak geliştirme alanlarında destekleyen Hayata Destek, bu ortaklıkla gençlerin iyi olma hâlini ve Samandağ’ın uzun vadede geçim kaynaklarına erişimini artırmayı hedefliyor.

24 Haziran itibarıyla başlayan dalga sörfü derslerinde gençler sporla iyileşecek, dalgaları arkalarına alarak potansiyelleriyle tanışacak. Bu sene Hatay’da dalga sörfü turizminin ilk tohumları da bu merkez sayesinde atılacak.

Hatay Sörf Merkezi’nde Samandağ ve Defne ilçelerinde yaşayan, 13-16 yaş arasında 11 bin gencin sörf hakkında bilgilenmesi hedefleniyor. Yaklaşık bin genç başlangıç seviyesi dalga sörfü eğitimi alacak, aralarından 20 genç ise sörf lideri olarak yetişerek Hatay’ın sörf potansiyeline de katkı sağlayacak.

Hatay’da kökleriyle, kendiyle ve doğayla bağ kuran nesillerin yetişmesini hedefleyen merkez, sörfle birlikte doğaya sahip çıkma ve yereli kalkındırma misyonlarını da sahipleniyor. Saha çalışmalarının tümünü, çocuk koruma, toplumsal cinsiyet eşitliği, engelli kapsayıcılığı, emniyet, güvenlik ve sağlık alanlarında titiz politika ve prosedürler rehberliğinde yürütüyor.

Özel sektör ve sivil toplumdan pek çok farklı paydaşın da desteklediği Hatay Sörf Merkezi, hem ülkenin gençlerinin hem de saklı kalmış bir coğrafyanın potansiyelini ortaya çıkarmak için aynı umudu taşıyan destekçileriyle yoluna devam ediyor.

Deprem bölgesinde hayatın yeniden kurulmasına, gençleri destekleyerek katkı sunan Hatay Sörf Merkezi’ni bireysel olarak da desteklemek mümkün.

Kaynak: https://www.hataysorfmerkezi.com/

 

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.