“Ehl-i Beyt bir öğreti olarak eğitim müfredatta olmalı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gadir Hum Bayramı dolayısıyla Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), düzenlediği konferansta  Gadir-i Hum Bayramının resmi tatil ilan edilmesi ve Ehl-i Beyt’in bir öğreti olarak din dersi müfredatına dahil edilmesi yer aldı.

Gadir-i Hum hadisesinin tarihteki yeri ve anlamı hem de Alevi toplumunun taleplerinin dile getirildiği konferans 23 Haziran pazar günü saat:20:00’de düzenledi.

Gadir-i Hum ve İslam konulu konferansa, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay CHP. Milletvekilleri Necmettin Çalışkan Nermin Yıldırım Kara, Geçmiş dönem CHP. Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün Hatay Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Filiz Özçörekçi, Arap Alevî Cemaatin Kanaat önderleri, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği (ATSİAD)Başkanı Mithat Ceritbinmez, İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreter Engin Vayısoğlu, İskenderun Ticaret Sanayi Odası 2.başkanı ve CHP. Belediye Meclis üyesi Gassan Kuran, İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, İskenderun, Arsuz, Belen CHP. Temsilcileri, Marder Başkanı Salih Bayar ve çok sayıda Arap Alevi Cemaatinin üyeleri katıldı.

Konferans sonrası bir paylaşımda bulunan CHP Hatay milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Her inanca eşit yakınlıkta durmak anlamına gelen laiklik ilkemiz ve demokrasiye olan bağlılığımız gereğince, bu taleplerin destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Coğrafyamıza sağlık, huzur, bereket getirmesi dileklerimle Gadir-i Hum Bayramımızı tekrar kutluyorum.” diye konuştu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.