Sarı Zeybekler Derneği ve BAYŞAD’dan 19 Mayıs Atatürk Fotoğrafları Sergisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sarı Zeybekler Derneği ile Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) ortaklaşa düzenlediği 19 Mayıs Atatürk Fotoğrafları Sergisi gençlik haftası kapsamında açıldı.

 Serginin açılış konuşmasını yapan SZD Genel Başkanı Nevzat Kurt, “Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919’da yurdu işgalden kurtarmak ve emperyalizme karşı mücadele etmek amacıyla Anadolu’ya çıkarken ırk, din, dil, mezhep farkına bakmadan halka güvenmiş, halkın gücüne, özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyet özlemine bel bağlamıştı. Mustafa Kemal Anadolu’ya çıkarken, her türlü manda ve dış güdüm anlayışını da elinin tersiyle itmiş, “Bağımsızlık ve Hürriyet Benim Karakterimdir” demiştir. Bu Anadolu halkının ortak sesi ve gücü olmuştur. Bizi bir asır önce uyaran Ata’mızın Gençliğe Hitabesi‘ni ve Bursa Nutku’nu unutmadık. Bu vesile ile her Türk gencini yeniden Kuvva-i Milliye ruhunu taşımaya ve yüceltmeye çağırıyoruz. Mustafa Kemal’den aldığımız bağımsızlık meşalesini umutla ve gururla taşıyacağımızı ifade eder bu kararlılığımızı son nefesimize kadar sürdüreceğimize yüce halkımız önünde bir kere daha ant içeriz.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.