Koronavirüs aşısına ve kısıtlamalarına karşı tepki gösteren gruplar İstanbul Maltepe’de bir araya geldi. Bazı sanatçılar da destel verdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Koronavirüs aşısına ve kısıtlamalarına karşı tepki gösteren gruplar, İstanbul Maltepe’de bir araya geldi.

Abdurrahman Dilipak, Hamza Yardımcıoğlu, Sema Maraşlı, Cemil Can, şarkıcı Bora Gencer, Zafer Ege, Erkan Trükten ve Dr. Bilgehan Bilge’nin konuşmacı olarak katıldığı miting İstiklal Marşı ve ardından “Kovid şehitleri için” dua okunarak başladı.

Ellerinde “Aşıya değil faşizme karşıyız”, “Ya cesaret ya esaret” dövizleri taşıyan yurttaşlar, İstanbul Valiliği’nin izni doğrultusunda mitin alanında buluştu.

 

Göstericiler mitingde “Küresel çete Türkiye’den elini çek”, “DSÖ, Türkiye’den defol” ve “Benim bedenim, beni kararım” yazılı dövizler taşıdı.

 

Miting sırasında #HerYerMaltepeHerYerDireniş etiketi, Twitter’da TT’ler arasında ilk sıraya çıktı.

 

Abdurahman Dilipak, konuşmasında “Burada küresel güçlere meydan okumak için varız. Adının Covid olduğunu iddia ettiğiniz virüsün yarasadan konakçıya, oradan bulaş olarak insana nasıl geçtiğini, hikâye gibi bize anlatıp durdunuz. PCR tanı kitleriyle insanlarda PCR’ın görmediği virüs var mı yok mu, yazı tura atmaya başladınız. Adına SARS-COV-2 dediğiniz virüsü peçete testiyle dünyaya yaydınız. Hatırlayın Çin’de sokakta giderken düşüp ölen insanları, medyada gösterilen o trajik ölümleri. Size ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalıştılar. Akraba, arkadaş ziyaretleri engellendi. Tokalaşmayın, sarılmayın dediler. Siz yanınızdaki arkadaşınızın elini tutun inşallah. Şimdi biz birlikteyiz. Bu oyunu bozacağız” diye konuştu. Konuşmasında “insanlara çip takıldığını”  şeklinde iddialarda bulunan Dilipak “insanlara çip takılması yönündeki girişimlere karşı meclis araştırması açılması” için çağrıda bulundu.

Kaymakamlık reddetti, Valilik izin verdi

“Büyük uyanış” adıyla ve “Küresel çetelere karşı tek ses olacağız” sloganıyla düzenlenen miting için izin başvurusu Anadolu Birliği Partisi tarafından yapılmıştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.