HASSA’DA TESİS VAR, YOL YOK!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaz mevsiminin başlamasıyla Hassa’da birbirinden güzel tesislerin varlığına görenlerin beğenisini kazanıyor. Hassa Amanos Dağlarının eteklerindeve Hassa Afrin sınırındaki volkanik arazilerin su yataklarında kurulu doğa harikası, piknik ve balık tesisleri, vatandaşların akınına uğrarken özellikle alabalık tesisleri, vatandaşların uğrak noktası oluyor.

Hafta sonu tatilini değerlendirmek ve sıcak yaz günlerinin bunaltıcı sıcaklarından korunmak amacıyla vatanların akın ettiği Aktepe Karapınar bölgesindeki tesislerin yolları ise içler acısı. Alabalık tesislerine gelen müşteriler, yolların bozuk olmasından şikayetçi. Hassa Aktepe Mahallesindeki ana yola 1 km mesafede bulunan bu işletmelerin yolları stabilize olması nedeniyle, irili ufaklı taşlardan ve çukurlardan geçilmiyor. Ailesiyle bir hafta sonu tatilini geçirmek ve yaz sıcaklarından korunmak için buraları tercih eden vatandaşlar 1 km lik bu yolda, adeta ecel terleri döküyorlar.

Yolların bozuk olması nedeniyle bir çok vatandaşımız, buraya motosikletlerle gelmeyi tercih ediyorlar. Hassa’ya en yakın deniz mesafesinin 90 km olduğunu belirten vatandaşlar; Yetkililerden bir an önce bu yolların yapılmasını talep ediyorlar. “ Bari denize gidemiyoruz, derelerimize gidelim. Ailelerimizle , dost ve misafirlerimizle rahat bir nefes alalım, diyoruz ama yollarımız çekilmiyor.” diyorlar.

G Antep’ten gelen müşteriler ise “Hassa bizim için ,ailemiz için daha avantajlı. Buradaki tesisler bütçemize daha uygun ve daha rahat. Keşke bu kısacık mesafedeki yollar da yetkililer tarafından bir yapılsa ,”diye serzenişte bulunuyorlar. Alabalık tesislerinde rastladığımız minik bir kızımız ise; “Buraya yol istiyoruz. Başkanım siz yaparsınız” diye tatlı gülüşüyle Hatay Büyük şehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ,’tan yol yapılmasını istiyor.

Ayrıca bu yol güzergahında Karapınar Türkmen Mezarlığının bulunması ve buraya ziyaret için gelen öğrenci, akademisyen ve vatandaşlar içinde büyük önem arz ediyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.