GERİ DÖNÜŞÜM İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLECEK

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in öncülüğünde, daha temiz çevre ve daha sağlıklı bir gelecek için Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında bitkisel atık yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler, atık piller, okullarda biriken atık kitaplar toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Aynı zamanda işyerleri, okul ve kamu dairelerine geri dönüşüm kutuları yerleştiriliyor.   Bu kapsamda son olarak Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Samandağ Adliyesine geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız tarafından yapılan açıklamada; “Belediye Başkanımız sayın Mithat Nehir’in öncülüğünde çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek ve daha yaşanabilir bir Samandağ bırakmak için geri dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Son olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından Samandağ Adliyesine geri dönüşüm kutuları yerleştirildi. Atık yağları doğaya karışmadan bertaraf etmek için sürdürülen atık yağ toplama kampanyamız kapsamında Deniz Mahallesi’nde bulunan Mobidik Cafe adlı işletmede biriktirilmiş olan 55 litre bitkisel atık yağ birimimiz ekiplerince teslim alındı. Ayrıca, atık kitapların geri dönüşümü ile ilgili çalışmalarımız kapsamında Samandağ Ortaokulundan atık kitaplar toplandı ve okula toplamış oldukları kitaplara karşılık kırtasiye malzemeleri hediye edildi.  Daha sağlıklı bir gelecek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geri dönüşüm ile çocukların yüzü gülecek.” İfadelerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.