Hatay’ı Sel Vurdu

Published on:  /   Yorum yapılmamış



Hatay’da önceki gün başlayan ve öğleden sonra etkisini arttıran şiddetli yağış sele dönüştü. Yağıştan dolayı birçok ev ve işyerini su basarken ana ve ara yollarda derin çukurlar oluştu. Hatay’ ın Defne İlçesi’ne bağlı Dursunlu, Sümerler, Armutlu, Harbiye, Asağıokçular ve Akdeniz Mahalleleri ile Antakya merkez ve Antakya’ nın birçok mahallesinde selden dolayı maddi hasar meydana geldi. Nehirlerin taşmasıyla istinat duvarları çöktü, araçlar çukurlara düştü. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmurdan dolayı zarar gören vatandaşların yardımına Defne Belediyesi, Hatay Buyükşehir Belediyesi ve Hatsu ekipleri yetişti. Selden zarar gören vatandaşlara yapılan yardımlar bazı noktalarda yetersiz kaldı ve vatandaşlar kendi çabalarıyla yaralarını sarmaya çalıştı.
VATANDAŞ TEPKİLİ
Daha önceden sel uyarısı verilmediği gerekçesiyle vatandaş özellikle sosyal medya üzerinden yetkililerin duyarsız olduğunu söyleyerek duruma tepki gösterdiler. Çeşitli sebeplerden dolayı kazılan yolların yetkililer tarafından başıboş bırakılmasına da tepki gösteren vatandaşlar bu tür afetlerde zararın en asgari seviyeye indirilmesi için yetkilileri göreve davet ettiler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.