Dev baklava Guinness Rekorlar Kitabı’nda

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Fuar’da dünya rekoru kırıldı. Gastronomi şehri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Dev fırında yapılan 513 kilogramlık Türk baklavası Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Rekortmen baklava, 2.5 metre genişliğinde, 7 metre uzunluğunda ve 11 bin 800 dilimden oluşuyor..

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Travelexpo 3. Uluslararası Ankara Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’nde, dünyanın en büyük baklavası yapıldı. 7 metre uzunluğunda 2.5 metre genişliğinde olan baklava için 18 usta 5 saat boyunca seferber oldu. 150 kilo tereyağı ve 80 kilo cevizin kullanıldığı 515 kilo ağırlığındaki baklava Guinness Rekorlar Kitabı’na kaydettirilecek. Bakan Kurtulmuş “Gastronomimiz turizme kazandırılacak. Bu yıl 38 milyon turist bekliyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.