170 hektara 22.500 ağaç dikimi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan dört köyde gelir getiren cins ağaç ekimi yaptı.

Ekipler ekim kapsamında; 10.000 adet Zeytin, 5000 adet Ceviz, 1500 adet Alıç,  3000 adet Badem ve 3000 adet fıstık çamı olmak üzere 22.500 adet fidan 57 Ha (570 dekar) bozuk ve verimsiz orman alanına dikti.

04.12.2017 günü fidan dikimi yapılan bu saha; Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Antakya Orman İşletme Müdürlüğü İskenderun Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan 358 nolu bölme içerisinde yer aldığı belirtildi.

Orman Amenajman planında orman toprağı ve bozuk orman alanı özelliği olan 12 Ha (120 Dekar) lık bir alanı kapsadığı ve orman köylülerine ekonomik gelir sağlamak amacıyla dikildiği belirtildi.

Yetkililerin yaptığı açıklama göre; sürdürülebilir orman yönetimi çerçevesinde tüm kaynakları rasyonel bir şekilde kullanarak ormanlarımızı korumak geliştirmek, işletmek, etkin ve süratli bir ormancılık kamu yönetimi oluşturmak orman içinde ve bitişiğinde yaşayan vatandaşlarımızın sosyo ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak, ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması amaçlanmıştır” denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.