TÜGİAD KKTC ile elele…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Dr. Ali Yücelen’in başkanlığındaki genç işadamları heyeti, KKTC’ye giderek adada bir dizi temas gerçekleştirdi. Su projesinin adanın kaderini değiştireceğini belirten KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin her alanda KKTC’yi desteklediğine ve özellikle altyapı konusunda önemli katkılar sağladığına dikkat çekti. TÜGİAD’ın Türkiye’nin uluslararası alanda etkili tek genç işadamları kuruluşu olduğunu belirten Yücelen de KKTC’nin dünyaya açılması ve tanınması yolunda çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

TÜGİAD heyetini kabul eden KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, anavatan Türkiye ile her alanda işbirliği hedefinde olduklarını ve adaya yapılacak her türlü yatırımın ve işbirliğinin geliştirilmesini önemsediklerini vurgulayarak “Kıbrıs sorunu çözümlenemiyor diye ekonominin gelişmesini geri plana atamayız” dedi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da hazır bulunduğu ziyarette, TÜGİAD Başkanı Dr. Ali Yücelen, TÜGİAD üyelerinin pek çok sektörde söz sahibi olduklarını ve Kıbrıs’ta yatırım potansiyeli olan işadamlarını adaya getirdiklerini söyledi. KKTC’deki yatırım ortamını incelediklerini ve adaya nasıl katkı yapabileceklerini değerlendireceklerini söyleyen Yücelen, Türkiye’nin uluslararası alanda en etkili genç işadamları derneği olarak KKTC’nin dünyaya açılması ve tanınması için girişimcilik alanında da KKTC için çalışmaları olduğunu belirtti.

TÜGİAD Başkanı Yücelen, TÜGİAD üyeleri olarak sadece bireysel değil kolektif yatırım da yaptıklarını ve bu amaçla üyelerin ortaklığında kurdukları GirişimTürk şirketiyle yenilikçi projelere ortak olduklarını; finansman ve mentorluk sağladıklarını aktardı. Girişimcilik alanındaki çalışmalarının devamı olarak, TÜGİAD’ın uluslararası iletişim ağı sayesinde, dünyadan genç girişimcileri Kuzey Kıbrıs’ta bir araya getirebileceğini belirten Yücelen,  bu genç girişimcilerin dünyayı bir pazar olarak gören şirketlerinin temelini burada atarak, dünyaya KKTC’den açılmalarını sağlayabileceklerini anlattı.  Hem Başbakan hem Ekonomi ve Enerji Bakanı, TÜGİAD üyelerinin adadaki yatırımının çok önemli olduğunu; TÜGİAD’ın girişimcilik alanındaki projelerini birlikte detaylı çalışabileceklerini ve destek vereceklerini belirtti.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yatırım olanakları ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere adada bulunan TÜGİAD üyelerini kabul ederken “Kıbrıs Akdeniz’in anahtarıdır” dedi. TÜGİAD’ın yapacağı tüm ortaklıklara, tüm yatırımlara destek vereceklerini ve prosedürün hızlanmasına yardım edeceklerini belirten Ataoğlu, “Kıbrıs Akdeniz ‘in anahtarıdır. Kurulacak olan ortaklıklar ve doğru stratejiler, Güney Kıbrıs’ın üzerimize kapatmaya çalıştığı tüm kapıları teker teker açacaktır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Sanerde konuşmasında Türkiye’den genç iş insanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Türkiye – KKTC ilişkilerinin dünyada benzeri olmadığını kaydeden Saner, güçlü bir Türkiye’nin KKTC için önemine işaret etti. Yatırım yapacak iş insanları için rekabet koşullarının önemli olduğunu ifade eden ve istihdam konusunda teşvik çalışmaları hakkında bilgi veren Saner, bu bağlamda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst tarafından da kabul edilen TÜGİAD heyeti, ilgili sektörler ve yatırım süreci hakkında istişarede bulundu.

TÜGİAD Başkanı Yücelen de, dernek hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki dönemde KKTC’ye ne gibi yatırımlar yapabileceklerini görmek ve olası iş imkânlarını değerlendirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Yücelen, olası işbirliği fırsatları hakkında aldıkları kararları paylaşmak için bir süre sonra yeniden KKTC’yi ziyaret edeceklerini söyledi. Genç girişimcilerin sınır tanımadığını belirten Yücelen; “KKTC’nin uygun iklimi, özgür düşünce ortamı ve buradaki Türk kardeşlerimizin evrensel bakış açısı, girişimcilik için gerekli temeli sağlıyor. Mekan, destek ve finansmanla da gerekli ortamın sağlanması halinde KKTC’den dünya çapında fikir ve marka çıkabileceğine inanıyoruz. TÜGİAD olarak inşaat, ulaştırma, gıda, turizm gibi sektörlerde üyelerimizin yatırım yapması için KKTC’yi daha yakından tanımak istedik. Bu geleneksel sektörlerdeki yatırım ve işbirliği imkanlarının yanında KKTC’nin dünyaya açılmasına girişimcilik yoluyla destek vermeye hazırız.” dedi.

TÜGİAD heyeti, Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kaymak, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun ve Şekerbank Genel Müdürü Özcan Tekgümüş ve ekibiyle de bir araya geldi. KKTC’de yatırım ve işbirliğine ihtiyaç duyulan sektörler hakkında değerlendirmede bulundu. Ayrıca, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği Başkanı Dengiz Kürşat ve üyeleriyle, Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği Başkanı Cemal Gülercan’la da çalışma yemeğinde bir araya gelen TÜGİAD heyeti, Türk ve Kıbrıs iş dünyası arasında işbirliği ve ortaklık imkanını değerlendirdi.

TÜGİAD hakkında

1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

Türkiye çapında 115’i kadın olmak üzere 870 üyesi olan TÜGİAD; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsamaktadır. Yaş ortalaması 35 olan genç, girişimci ve dinamik TÜGİAD üyeleri, yıllık ortalama 18 milyar dolar ihracat ve 23 milyar dolar ithalat gerçekleştirmektedirler. TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın Dönem Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE’ün Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

TÜGİAD Başkanları

  • 1986 – 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ
  • 1994 – 1998 Sn. Murat BEKDİK
  • 1998 – 1999 Sn. Hamdi AKIN
  • 1999 – 2002 Sn. Muharrem YILMAZ
  • 2002 – 2004 Sn. Hayati KAYA
  • 2008 – 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK
  • 2010 – 2012 Sn. Murat ÇOSKUNKAN
  • 2012 – 2014 Sn. Ali YÜCELEN
  • 2014 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN
  • 2015 – 2016 Sn. Rahmi ÇUHACI
  • 2016 – ….     Sn. Ali YÜCELEN

G20 Genç Girişimciler İttifakı Hakkında

G20 Genç Girişimciler İttifakı (YEA), G20 ülkelerinde ekonomilerdeki yenilenmeleri yönlendirme, iş hacmi yaratma, yenilik ve sosyal değişim yaratma amacı taşıyan ve girişimciyi odak alan organizasyonların bir araya gelmesinden oluşmaktadır. YEA, G20 ülkelerinde genç girişimcilik konusunda sınırlar arası deneyimleri paylaşma, pozitif bir yön değişimi yaratma, genç girişimciler için global bir iletişim ağı oluşturma ve en önemlisi dünya çapında girişimcilik açısından işbirliği oluşturacak bir dayanışma ortamı yaratma amacıyla kurulmuştur. Bilgi için: www.g20yea.com

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.