Teknoloji Geliştirmek İçin Önce İnsanı Tanımak Şart!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Giyilebilir Teknolojik Tıbbi Cihazlar” adlı konferans Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Konferans salonunda verildi.

Giyilebilir Teknolojik Tıbbi Cihazlar” konferansına İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Savaş Doğantan, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan, İSTE Genel Sekreteri Yılmaz Çiğdem ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Konferansın giriş bölümünde; İSTE’nin “Teknik Üniversite” olduğunun altını çizen ve çok başarılı işler yapacağına inandığını belirten Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci; “Değerli insan olmak idealist olmayı gerektirir. İnsanlar giyimlerine göre karşılanır, sohbetlerine göre ağırlanır, fikirlerine göre uğurlanır, icraatlarına göre aranır ve sonuçlarına göre ödüllendirilirler. Kendi destanınızı kendiniz yazın ve kaderinizi kendiniz şekillendirin. Zayıf yönünüzü bırakın ve güçlü yönünüzü geliştirin. Akıl teri, alın terine dönüşmediği sürece sizlere bir fayda sağlamaz. Zaaflar kişinin uyuyan düşmanıdır ve bununla uğraşırsanız bu zaaflarınızı uyandırırsınız. Aslında şans dediğiniz şey yeteneği görebilmektir” sözleri ile öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Teknolojinin hızla gelişip her alana girdiğini belirten Recep Ekinci; “Siz İSTE’liler bir an önce takılabilir ve giyilebilir tıbbi teknolojik cihaz yapmalısınız. Yeni nesil metal olan “Grafen” nano-teknolojinin ana maddesi durumundadır. Teknoloji bir alet icat edilmesi değil, akıl terinin alın terine dönüşmesidir. Takılabilir ve giyilebilir teknolojik cihaz üretebilmemiz için öncelikle insan anatomisini ve hormonları iyi tanımamız gerekir. Teknolojiyi üretmek için önce insanı tanımak gerekir. Bir ürünün giyilebilir teknolojik cihaz olabilmesi için akıllı sensörler aracılığıyla gelen bilgileri akıllı telefonlara veya bluetooth gibi kablosuz bir ortam içinde aktarım gerçekleştirmesi gerekir” sözleri ile giyilebilir tıbbi cihazların çalışma prensipleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Yoğun ilgi gören konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş tarafından Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci’ye çiçek takdim edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.