KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI MEŞALELERLE YÜRÜDÜLER!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

KADINLAR “KORUYANDAN DA CESARETLENDİRENLERDEN DE HESAP SORUYORUZ” DEDİLER

Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir adımın atılmadığı düşüncesinden yola çıkan kadınlar, bu gün akşam saat 19.00’da İskenderun’da meşaleli yürüyüş yaptı.

Kadınlar, “Çocuk bedenine dokunma, katledilen kadınlar isyanımızdır, susmuyoruz korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, kadın yaşam özgürlük, İstanbul sözleşmesi yaşatır” sloganları atan kadınlar ellerinde meşaleler ile İskenderun sokaklarında kadına şiddete karşı haykırdı.

Anıt alanında yapılan açıklamayı kadınlar adına Av. Mehtap Sert okudu. İskenderun’da öldürülen Nazlı ve Manal isimli kadınları da anarak öldürülen tüm kadınlar için yürüyüş yaptıklarını belirten Sert, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek, kadın kazanımlarını gasp ederek, 6284’ü tartışmaya açarak, şiddet uygulayanları karakollardan, adliyelerden serbest bırakarak failleri cesaretlendiren bir iktidarla karşı karşıyayız. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir, diyoruz. Biz kadınlar koruyandan da cesaretlendirenlerden de hesap soruyoruz. Artık yeter. Sokaklarda katledilmediğimiz, iş yerlerinde sömürülmediğimiz, aileciliğin duvarlarına mahkum olmadığımız bir yaşamı hep birlikte kuracağız. İkbal’in, Ayşegül’ün, daha nicesinin hesabını sorarak mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.