BAŞKAN DÖNMEZ “CEBİKE’DE TOKİNİN GENİŞLEME ALANINI DEĞİŞTİRDİK. CEBİKE BÖLGESİ YENİ İSKENDERUN OLACAK”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Cebike(Düğünyurdu) bölgesinde yapılmakta olan Devlet Hastanesi inşaatı ve TOKİ konutları başta olmak üzere kamu projelerinin imar işlemlerinde eksiklerin giderilmesi için yapılan çalışmaları mahalle sakinleri ile paylaştı. Cebike Mahallesinde imar planlarının vatandaşların lehine olacak şekilde sonuçlanması için Büyükşehir ve İskenderun Belediyesi olarak çalıştıklarını belirten Başkan Dönmez, TOKİ’nin genişleme alanını hazine arazilerine doğru değiştirilmesini sağladıklarını ifade ederek şöyle konuştu. 

“Eksiklikler var mı var yanlışlıklar var mı var bu yanlışlıklar ve eksiklerin tamamını düzeltecek kurum İskenderun, Büyükşehir Belediyeleri ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıdır. TOKİ’nin genişleme alanını değiştirdiğimiz gibi yeni hastanenin yerindeki mülk sahiplerine hastanenin en yakınından yer alacakları şekilde planlama yapılıyor.

Bu şehrin 50 yıllık planlamalarında Cebike bölgesi tarım arazisi iken değer 1 liraydı şu anda burası yapılan imar planına göre değeri onlarca değil yüzlerce kat artmış durumda. İmar planında 1.4 olan emsalda en az 1,6 ya da 1.8’e çıkarılması için Bakanlığa müracaatta bulunduk gelip bakalım dediler 1.6’ya sıcak bakıyorlar biz Bakanlığın onayına sunacağız ikna edemezsek İskenderun Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yerelde sorunları çözmek için elini taşın altına koymaya hazır hiç merak etmeyin. Bakın bununla ilgilenmeyen bir Belediye Başkanı bununla ilgilenmeyen bir siyasi irade bununla ilgilenmeyen bir İskenderun ve Büyükşehir Belediye Başkanı, Bölge Milletvekilleri olsaydı bu plana da kıyamet koparsanız böyle kalırdı. Ama biz ne dedik seçimlerden önce, dedik ki burası bizim köyümüz rahat olun eksikliklerimizi biz gidereceğiz insanların haklarını biz yerine koyacağız dedik ve bununla ilgili biz geldiğimiz günden beri çalışmalar yapıyoruz. Arazinizi satmayın hakkımı helal etmem. Burası İskenderun’un en güzel yeri olacak.

Başkan Dönmez imar düzenlemesi ile değeri bin kat artan arazilerini satmamaları yönünde vatandaşlara çağrıda bulunarak “Arkadaşlar 1 metre yeriniz varsa da satmayın hakkımı helal etmem size 1 metre yerinizi satmayın burası nasıl olacak biliyor musunuz Ankara’da İstanbul’da yapılan yeni yerleşim alanları gibi olacak. 600 yataklı hastaneden bahsediyoruz burası hastane bulvarlarla İskenderun’un en değerli yeri olacak. Bölgede bulunan atık tesislerini de kaldırmak için planlama yapıyoruz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.