Hataylı Depremzedelerin Talepleri nelerdir?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da deprem sonrası verilen konut sözlerinin tutulmaması ve kira desteğinin kesilmesi nedeniyle barınma sorunu büyüyor. Hatay halkı 3 Ağustos 2023 Cumartesi günü saat 16.00’da Maksim’de toplanıp sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak gerçekleştirdiği mitingde barınma sorununa dikkat çekmek ve sesini duyurmak istiyor.

Depremzedeler, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 545 gün geçmesine rağmen barınma, eğitim, sağlık ve güvenlik gibi temel haklarla alakalı hala sorunlar yaşıyor.

İktidarın kalıcı konut sözlerini yerine getirmemesi,  kira yardımlarının kesilmesinin kendilerini mağdur edeceğini dile getiren Hataylı depremzedeler,  “Müşteri değil, depremzedeyiz” diyerek kalıcı konutlara bedelsiz ulaşmak istiyor.

Hatay Depremzede Derneği ve Deprem Dayanışma Derneği’nin organize ettiği mitingde, depremzedeler, rantçı siyasete karşı seslerini yükseltti ve barınma hakkı için mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi.

Hatay’da deprem sonrası verilen konut sözlerinin tutulmaması ve kira desteğinin kesilmesi dolayısıyla depremzede hakkını sokakta yaptığı miting ile aradı.

Barınma Hakkı Platformu ‘nun üyesi Ece Doğru, ” Hatay’a memleketimize, mahallemiz, sokağımız ve evimize sahip çıkmak için “sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz”. AKP’nin 22 yıllık iktidarı boyunca kamu kurumlarının özelleştirmesi, halkın doğal varlıklarını talan etmesi, büyük bir kısmı inşaat sektörü üzerinden işleyen bu sermaye birikim rejimini çeşitli yollarla asalak sermaye gruplarına peşkeş çekmesi, deprem vergisi gibi kamu için harcanması gereken paraları insanların gözlerinin içine baka baka ranta harcaması sonucu bu noktadayız. Rezerv alan yasasıyla bizleri evet/hayır ikileminde bırakanlara, bunca ekonomik zorlukta kira yardımımızı kesenlere, bir senede teslim sözü verilen kalıcı konutları hâlâ teslim etmeyenlere, sağlam binalarımızı dahi yıkanlara, mahallelerimize, kentimize göz dikenlere, ranta, talana dur demek için haklımızla bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

Depremzedelerin Talepleri nelerdir?

– Bedelsiz kalıcı konut talebi

– Hasarsız ve az hasarlı evlerin yıkılmaması

– Kira yardımının artırılması ve devam ettirilmesi

– Rezerv alan yasasının iptali ve şeffaf, bilimsel temelli yeniden inşa

Depremzedeler, taleplerinin karşılanması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.