Adana’nın stratejik önemi ve ticari potansiyeli maksimum artacak!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Adana’nın stratejik önemi ve ticari potansiyeli maksimum artacak!

Yumurtalık ilçesi Gölovası’nda hayata geçiri­lmesi planlanan Ada­na Doğu Akdeniz Konteyner Limanı ile ilgili paylaşımını takipçileri ile paylaşan Ak Parti MKYK VE MYK Üyesi Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “ADANA (DOĞU AKDENİZ) ANA KONTEYNIR LİMAN PROJESİ ADANA’MIZA HAYIRLI OLSUN…” başlığı ile duyurdu.

Proje tamamlandığın­da, Türkiye’nin Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikle­ri ile imzaladığı dünya tica­reti için önemli bir alterna­tif rota oluşturarak, küresel lojistiği ve ticari akışları et­kileme potansiyeline sahip 2028 yılında tamamlanacak Kalkınma Yolu Projesi’ne de güç verecek olan Adana Ana Konteynır Limanı, Yumurtalık ilçesi Gölovası’nda hayata geçiri­lecek.

 Stratejik konumuyla her daim önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adana’mızı dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında öne çıkaracak olan Adana Ana Konteynır Limanı’nın tahsisi onaylandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Adana’mıza dev bir eser daha kazandırma müjdesi hayata geçiyor.

Adana Ana Konteynır Limanı ile Basra Körfezi’nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz’e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanacak. Türkiye’nin tüm limanlarının kurulu kapasitesi 12 milyon TEU iken neredeyse tüm kapasiteyi karşılayacak olan Adana Ana Konteynır Limanı, Adana’mızın ve bölgemizin ticari potansiyelini maksimum düzeyde değerlendiren stratejik bir aktör olacak.

Bu büyük projeyi Adana’mıza ve bölgemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz, ilgili Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

OSBÜK Başkan Vekili Bekir Sütcü: “Konteynır Limanının bölge sanayicisinin yüzünü güldürecek”

Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Başkan Vekili Bekir Sütcü, Adana Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanının bölge sanayicisinin yüzünü güldüreceğini söyledi. Adana Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanının ülke ve bölge ticareti için acil bir ihtiyaç olduğunu belirten Bekir Sütcü, uluslararası ticarette konteyner limanlarının önemli bir konumda olduğunu ifade etti.

Sütcü, “Adana’mızın geleceğini inşa eden bu büyük adımla, ticaret ve ekonomide yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye’nin en büyük liman projelerinden biri olan bu yatırımla, bölgemizin ve Adana’mızın stratejik önemi daha da artacak, ticari potansiyelimiz maksimum düzeye ulaşacak. Basra Körfezi’nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz’e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanacak. Türkiye’nin tüm limanlarının kurulu kapasitesi 12 milyon TEU iken neredeyse tüm kapasiteyi karşılayacak olan Adana Ana Konteyner Limanı, Adana’mızın ve bölgemizin ticari potansiyelini maksimum düzeyde değerlendiren stratejik bir aktör olacaktır. Ayrıca, bu proje ile ithalat ve ihracatta bekleme süreleri önemli ölçüde azalacak ve süreçler daha hızlanacaktır. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bu limanlar hem ticareti kolaylaştırmakta hem de zaman ve maliyetten ciddi tasarruf sağlamaktadır. Örneğin bizler, bize en yakın olan Mersin yada İskenderun Limanı kanalıyla mal alırken ya da ihracat yaparken en büyük sorunumuz gemilerin açıkta en az on gün beklenmesidir. Normal şartlarda bir ayda gelmedi gereken ya da gönderilmesi gereken malların yerine ulaşması iki, hatta üç ayı bulabiliyor. Bu yönden bakıldığında Adana’mıza kazandırılan bu yatırım çok büyük öneme sahiptir. Ülkemizdeki tüm limanların kurulu kapasitesini karşılayacak olan ve bölgemiz için stratejik öneme sahip olan Adana Ana Konteynır Limanı yatırımını kentimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyor, emeği geçen tüm Bakanlarımıza, süreci takip edip sonsuz destek veren Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Ömer Çelik’e, Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim KÖŞGER’e, Milletvekillerimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.