İskenderunlar 6 Şubat’ı Türkülerle yaşadı: Festivalde Medeniyetler korosu ağlattı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

5 Temmuz İskenderun Kültür, Sanat Festivalinde sahne alan Medeniyetler Korosu depremde yitirilenlerin anısına seslendirdiği ve adlı türküleriyle birçok vatandaşı gözyaşına boğdu.

“Maraştan bir haber gelmiş, Dediler ki Merik ölmüş” türküsü, Uyan Ali’ ve ‘Adaletin bu mu dünya” şarkıları izleyenlere 6 Şubat depremini yaşattı. Koroyu dinleyen İskenderunlular, Antakya Medeniyetler Korosunu gözyaşları içericinde dinlediler.

6 Şubat depremlerinin 11 ilde değil 11 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Magosa’da da meydana geldiğini ifade etti. Antakya Medeniyetler Korosu Kuzey Kıbrıslı sporcu çocukların anısına Kıbrıs türküsü eşliğinde Adıyaman’da depremde yaşamını yitiren çocukların fotoğrafını slayt eşliğinde sundu koro konsere ilk şarkısında izleyenlerini 6 Şubat 2023 saat 04.17 ‘ye götürdü. İzleyenlerden bazıları koronun söylediği türkü ve şarkılara depremi yeniden hissederken gözyaşlarını tutamadı.

 

Medeniyetler Korosu artık acının müziğini yapıyor. 

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezi depremde 6 üyesini kaybeden Medeniyetler Korosu, afetten bu yana sadece siyah kıyafetlerle konsere çıkma geleneğini İskenderun 5 Temmuz festivalinde de sürdürdü.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.