İMG’NİN KURBAN ORGANİZASYONU MALİ’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İMG ve SAADET PARTİSİ’NDEN MALİ’YE KARDEŞLİK ELİ

 

İMG’NİN KURBAN ORGANİZASYONU MALİ’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Uluslararası Milli Görüş Yardım Organizasyonu (İMG)‘nin kurban faaliyetleri kapsamında Afrika kıtasında binlerce kilometre uzakta bulunan Mali’nin başkenti Bamako’ya giderek ihtiyaç sahibi kardeşlerimize milletimizin kurban emanetlerini ulaştırmak için destek verdi.

İMG’NİN KURBAN ORGANİZASYONU MALİ’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Başkent Bamako’da büyükelçiliğimizi ziyaretinin ardından milletimizin İMG’ye emanet ettiği kurbanlarının bizzat kesim ve dağıtım çalışmalarında yer alan Çalışkan şunları kaydetti: “İMG’ye özel olarak teşekkür etmek istiyorum: Bütün ekip cansiperane bir çaba içerisinde, tüm organizasyon titizlikle yürütüldü. Gerçekten son derece titiz bir çalışmayla bütün isimler tek tek oluşturuldu, kurbanlar eşleştirildi ve kesimler kamera kaydına alındı. Belirlenen noktalarda yardım dağıtımları gerçekleştiriliyor. Kara kıtada kardeşlerimiz uzatılacak yardım elini bekliyor. Büyük bir titizlikle kesilen kurbanları binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık. Bu kadar yokluğa rağmen güvenlik probleminin de çok az olduğunu görmek sevindirici.”

ÇALIŞKAN: UMARIM Kİ MALİ BU MAKUS TARİHİNİ YENER

Çalışkan, kara kıtadaki sömürgeciliğin izlerine de değinerek Mali’nin de özgürleşmesinin öneminin altını çizdi:

“Mali, dünyanın en önemli altın üreticilerinden birisi ama altın rezervlerini kendisi değil başka ülkeler, sömürgeci ülkeler kullanıyor. Bu insanlar bu kadar yeraltı zenginliklerine rağmen maalesef yoklukla pençeleşiyor. Burada haydi diyecek, yol gösterecek insanlara ihtiyaç var. Bu ülke sıfırdan kurulacak, sıfırdan kalkınma programına ihtiyacı var. Mali umarım ki bu makus tarihini yener. Bu yokluğa bir an önce son verir ve bu potansiyellerini değerlendirir.”

İMG ve SAADET PARTİSİ’NDEN MALİ’YE KARDEŞLİK ELİ

“Özellikle Saadet Partisi’nden, rahmetli Necmettin Erbakan’ın partisinden geldiğimizi söylediğimizde insanlar bize büyük bir heyecanla yaklaşıyor ve insanların çok daha fazla beklentiye girdiğini görüyoruz.

Bu kadar yokluk ve olumsuz hayat şartlarına rağmen yerli halktaki Filistin hassasiyetini görebiliyoruz. Camilerde gündem hep Filistin. Gazze’ye dua edildiğini görüyoruz,” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞKAN, BAMAKO’DA KURBAN FAALİYETLERİNE KATILDI

Mali’de ülkemizin bayrağını dalgalandıran iş insanlarıyla ve Kita Belediye Başkanı Dembele Mamadau ile görüşen Çalışkan, “Kardeşlik duygusunun gelişmesine katkı sağlayan organizasyon, Türkiye ve Mali arasındaki bağları güçlendirerek bölgenin kalkınmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır,” açıklamasında bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.