Özçelik İş Yolbulan’da grev meşalesini yaktı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Özçelik-İş’in örgütlü olduğu Yolbulan Metal’de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin yüzde 130’luk zam talebine karşı işveren, yüzde 50 dayatmasını kabul etmeyen işçiler bu gün grev başlattı.

260 işçinin çalıştığı, 200 işçinin TİS kapsamında olduğu Yolbulan Metal’de bir süredir devam eden 4. dönem TİS görüşmeleri grevle  sonuçlandı.

Özçelik İş Genel başkanı ve Genel Merkez yöneticilerinin katılımıyla Yolbulan fabrikasında grev meşalesini yaktı. Sabahın erken saatlerinde fabrika önünde toplanan işçiler fabrikaya grev pankartı asarak, grev çadırını kurdu.
Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci konuşmasında “Yolbulan işçileri pandemi, deprem demeden üretti. Ama adlıkları ücret çok düşük. İşveren, ilk 6 ay yüzde 50 ikinci 6 ay ise yüzde 15 önerdi. Peki temmuzda enflasyon yüzde 30 açıklanırsa biz bu işçiye ne diyeceğiz. Bu bölgede metal işçilerinin ortalama ücretleri 30 bin civarında. Biz işçinin maaşının en az 30 bin olmasını söyledik. Emeğinizin karşılığını alana kadar bu grevi sürdüreceğiz” dedi.
Ağır çalışma koşullarına rağmen metal sektöründe 19 bin lira ücreti kabul etmediklerini kabul edilemez”14 ila 16 saat çalıştıklarını belirten işçiler, ücretlerinin 30 bin lira olmasını istiyor.

Yüzde 130 talep eden Özçelik-İş, taban ücretlerinin en az 30 bin lira olmasını ve 90 gün ikramiye istedi.

Özçelik-İş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Yolbulan işçileri yıllardır fedakarca çalışıyor. Ve işçi emeklerinin karşılığını istiyor. İşçilerimizin aldığı ücret, asgari ücretin çok az üzerinde. Bunu yükseltmeyi hedefledik. Ancak patron anlaşmaya yanaşmadığından dolayı greve çıktık.” dedi.

Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci de Yolbulan işçilerinin pandemi, deprem demeden ürettiğini ama adlıkları ücretin çok düşük olduğunu söyledi. Patronun ilk 6 ay yüzde 50 ikinci 6 ay ise yüzde 15 önerdiğini belirten Değirmenci, “Peki temmuzda enflasyon yüzde 30 açıklanırsa biz bu işçiye ne diyeceğiz. Bu bölgede metal işçilerinin ortalama ücretleri 30 bin civarında. Biz işçinin maaşının en az 30 bin olmasını söyledik. Emeğinizin karşılığını alana kadar bu grevi sürdüreceğiz” dedi.

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, VATAN PARTİSİ İskenderun İlçe başkanı İbrahim Bedir, Dörtyol EMEP ilçe başkanı, mazereti dolayısıyla gelemeyeceğini telefonla ileten Milletvekili Abdülkadir Özel, Milletvekili Kemal Karahan, Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye başkanı Bekir Altan, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Payas AK PARTİ İlçe Başkanı Veysi Güler, MHP Payas İlçe Başkanı Muhammet Tufan CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, beye AK PARTİ İskenderun ilçe başkanı Bülent Özer beye İskenderun MHP İlçe başkanımız Turan Bozkurt, SAADET PARTİSİ ilçe başkanı Halil İbrahim Çelik, basın mensupları, emekçiler ve emekçi dostlarına teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.